Verslagen Friese Boys JO15

Winst en verlies in 1 week voor de Friese Boys JO 15.

Deze week stonden er twee wedstrijden op de planning. Op 7 december mochten de Friese Boys v.v. Anjum verwelkomen op sportpark de Seadkampe. Op deze regenachtige dag stond Melvin op goal, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Sydse en Lennart. Het middenveld bestond uit Wieger, Tjitze en Jelte Kloosterman. De aanvallers waren Foppe Durk, Jarno en Jitse. Op de bank starten Jacob, Hendrik, Cyner en Hessel.

Om 19:20 starte de wedstrijd en beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar in het begin van de wedstrijd. Het was erg spannend en de wedstrijd kon nog alle kanten op, met een paar grote kansen voor de Friese Boys. In de 23ste minuut was er een Messi handsbal in het penaltygebied die wel werd bestraft door de scheidsrechter met een penalty. De penalty werd benut door v.v. Anjum 0-1. Des te wranger was de ongelukkige tweede tegengoal, die tegen een speler van Friese Boys werd geschopt en bij een speler van v.v. Anjum kwam en hij wist te scoren 0-2. In de 29ste minuut kwamen de Friese Boys weer terug in de wedstrijd via een vrij trap, kwam de bal in de scrimmage bij Jitse die wist te scoren 1-2. Alles was nog mogelijk, nu eerst maar even een bakje thee en koffie.

De tweede helft begon en de Friese Boys hadden er weer alle geloof in, het waren allemaal kansen over en weer. Ook waren er weer goede reddingen van Marvin die vandaag ook weer zijn mannetje stond. In de 59ste minuut was daar de gelijkmaker, Sydse wist te scoren uit een vrije trap 2-2. Slecht kort konden de Friese Boys van deze voorsprong genieten want 3 minuten later wist v.v. Anjum weer te scoren 2-3. De Friese Boys gaven alles maar wisten niet te voorkomen dat aan het einde van de tweede helft v.v. Anjum nog verder wisten uit te lopen en de eindstand vast wist te leggen op 2-4. Helaas verloren maar gewoon alles opzij zetten en de volgende wedstrijd er weer vol voor gaan.

De volgende wedstrijd was een paar dagen later, op 10 december mochten de Friese Boys V.V.Z. JO 15-2 verwelkomen. Om 10:30 begon de wedstrijd met vandaag op goal Bart-Gjalt. De verdedigers waren Jesse Jan, Javier (aanvoerder), Sydse en Lennart. Het middenveld bestond uit Wieger, Fokke en Tjitze. De aanvallers waren Foppe Durk, Hendrik en Jitse. Op de bank starten Jarno en Sape.

Na de verloren wedstrijd tegen v.v. Anjum was het vandaag afwachten hoe het vandaag zou gaan tegen V.V.Z. De eerste tien minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Toen zetten de Friese Boys een tandje erbij en viel de 1-0 gescoord door Fokke. Maar V.V.Z. gaf niet op en zetten ook een tandje bij, dit resulteerde in de gelijkmaker in de 18de minuut 1-1. Slechts twee minuten kon V.V.Z. van de gelijkmaker genieten, want een afstandsschot van Wieger zorgde voor de voorsprong voor Friese Boys 2-1. 1 minuut later was het weer Friese Boys die wisten te scoren, d.m.v. een rommelgoal van Hendrik 3-1. De 4-1 was van Tjitze die scoorde met een afstandsschot. De tweede goal van Hendrik was in de 29ste minuut 5-1. De hattrick voor Hendrik viel in de 31ste minuut 6-1. Aan het einde van de tweede helft was het Tjitze die scoorde uit een mooie aanval van de Friese Boys 7-1. Nu eerst maar even wat drinken en dan op naar de tweede helft.

De tweede helft begon en wat V.V.Z. ook probeerde zij kregen geen grip meer op de wedstrijd. De Friese Boys gingen door met scoren. In de 42ste minuut was het weer raak voor de Friese Boys, Jarno wist de 8-1 te scoren. Zeven minuten later was het weer Jarno die een mooi doelpunt wist te scoren 9-1. Hierna was Hendrik weer aan de beurt, hij zorgde voor de 10-1. Nadat Fokke in de 50ste minuut de 11-1 wist scoren was het Hendrik die de eindstand op 12-1 bepaalde. Het verschil was deze wedstrijd wat te groot, ondanks dat beide ploegen hun stinkende best deden. Toen het eindsignaal klonk gaven beide ploegen elkaar sportief de hand. Volgende keer hopen dat de ploegen wat dichter bij elkaar te staan zodat er wat een spannender wedstrijd komt. Na deze wedstrijd konden de Friese Boys deze week afsluiten met een verlies en een winstpot. Nu op naar de laatste wedstrijd voor de winterstop op 15 december tegen V.V.Z JO 15-1.

Verslag: Otto Smid