Verslagen Friese Boys JO15

Zaterdag 6 mei 2017

Zwaagwesteinde JO15-1 – Friese Boys JO15-1                      7-0         (4-0)

Een oefenwedstrijd werd er gespeeld tegen 2e klasse De Westereen. Friese Boys voltallig met 14 spelers. Om 10.45 uur werd er afgetrapt. In de beginfase kon Friese Boys wel meekomen, maar een opbouwfout werd Friese Boys fataal 1-0.

Even later werd het zelfs 2-0 toen er een inschattingsfout werd gemaakt. Friese Boys probeerde het wel maar de thuisclub domineerde en de ruststand werd bereikt  met 4-0 achterstand. In de 2e helft waren er dikke kansen voor Oane, Jan Peter en Klaas na passes van Nick en Klaas maar alleen voor de keeper gingen de intikkers naast. Zwaagwesteinde wist wel raad met de kansen en uiteindelijk werd het een geflatteerde 7-0 nederlaag. Zaterdag 13 mei wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Warga om 10.30 uur.

Zaterdag 13 mei 2017

Friese Boys JO15-1 Warga JO15-1                                            0-4         (0-1)

Na de nederlaag in Warga van 4-0 wilde Friese Boys een positieve afsluiting van het seizoen. Oane was ziek en daardoor waren 13 spelers aanwezig. Onder leiding van scheidsrechter Germ Hamstra werd er afgetrapt om 10.30 uur. Friese Boys speelde redelijk maar door kleine foutjes werd de wedstrijd beslist met een geflatteerde nederlaag 0-4. Het lijk erop dat Friese Boys op de 7e plaats gaat eindigen, terwijl in de winterstop nog een top 5 positie mogelijk was. Donderdag 18 mei speelt Friese Boys een oefenwedstrijd in Twijzelerheide tegen VVT om 19.00 uur.

Dinsdag 23 mei 2017

SJO Broekster Walden JO15-2 – Friese Boys JO15-1 2-4   (1-2)

Na 2 nederlagen tegen Warga en De Westereen werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen 3e klasser Broekster Walden. Alle 14 spelers waren aanwezig, complimenten voor de spelers, die bijna het gehele seizoen aanwezig waren. Coach Johannes en grensrechter Hielke hadden vandaag de begeleiding.

Om 19.30 uur werd er onder zonnige weersomstandigheden afgetrapt. Friese Boys startte prima en was in de beginfase de bovenliggende partij. Vooral via de flanken, kwamen Jan Peter en Klaas voorbij hun tegenstander, helaas de voortzetting liet te wensen over. Friese Boys kwam toch op voorsprong toen een vrije trap van ongeveer 25 meter boven in de hoek werd geschoten door Nick 0-1. Marten moest met een liesblessure het veld verlaten. Even later werd het zelfs 0-2. Een aanval over linkerkant belandde bij Klaas die passte op Oane en zijn kaats werd door Marwan met een prima schot afgemaakt vanaf de zestien meter. In de slotfase balverlies en in de omschakeling rondde de thuisclub uitstekend af 1-2, keeper Jelmer was kansloos.

Na de rust pakte Friese Boys het goed op en kansen kwamen er, maar helaas geen goals voor Oane, Klaas, Marwan en Pieter. Broekster Walden werd sterker, maar het was Eelze die vanaf de rechterflank naar binnen bewoog en met een punter de 1-3 binnenschoot, zijn eerste goal dit seizoen. De achterhoede met Luut, Ljibbe Sicco, Niels en Jan Peter hield stand. De middenvelders Albert Jan en Lieuwe Jan waren nuttig aanwezig. Broekster Walden zette alles op alles en kreeg de aansluiting, toen een corner werd weggewerkt en vanaf de linker zijkant een voorzet/schot over keeper Jelmer heen ging, het mooiste doelpunt van de avond 2-3. Beide teams streden in deze oefenwedstrijd voor wat ze waard waren. De thuisclub was enkele malen dichtbij, maar Friese Boys besliste de wedstrijd, toen Nick in de counter enkele tegenstanders uitspeelde, hij leek zelf te schieten, maar passte op linksachter Jan Peter die met binnenkant voet subtiel de bal over de keeper heen lifte 2-4. Een mooie afsluiting van een spannende oefenwedstrijd.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys