Spelersgroep bestaat uit

Jelmer, Ljibbe Sicco, Marwan, Luut, Pieter, Wolter, Nick, Douwe Jan, Marten, Lieuwe Jan, Albert Jan, Jens, Oane, Sieds, Ilian. Trainer/leiders zijn Pieter en Jitse en grensrechter Hielke.

Zaterdag 26 oktober 2019

Harkema Opeinde JO17-1 – Friese Boys JO17-1   1-3

Friese Boys miste in de 1e helft legio kansen. Harkema Opeinde bleef tegenstand bieden en na een goal van Nick kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Door wisselingen in het veld van de trainer/leider Pieter/Jitse kwamen er toch weer kansen. Nick zorgde wederom voor een  voorsprong en Jens besliste de partij. Friese Boys blijft koploper.

Zaterdag 2 november 2019

Friese Boys JO17-1 – Drachtster Boys JO17-3      0-2

Een topper tussen de nummers 1 en 2. Onder leiding van scheidsrechter Germ  begon Friese Boys uitstekend, helaas misten Douwe Jan en Sieds alleen voor de keeper. De tegenstander prima voetballend, was aan Friese Boys gewaagd, maar kwam bijna niet tot kansen. In de 2e helft probeerde Friese Boys het wel, helaas was het vandaag te slordig in balbezit. In de slotfase kwam de tegenstander op voorsprong de achterhoede was niet scherp en werd met een lobje verslagen. Friese Boys speelde alles of niks en dat leverde kansen op voor de tegenstander, die deze niet benutte. In de laatste minuut werd een corner binnen gewerkt door Drachtster Boys 0-2. Een onverwachte nederlaag.

Zaterdag 9 november 2019

Rottevalle JO17-1 – Friese Boys JO17-1                1-0

Friese Boys probeerde zich te revancheren na de nederlaag tegen Drachtster Boys. Rottevalle in de middenmoot opererend miste een aantal spelers en daar moest een goed resultaat tegen te behalen zijn. Friese Boys had in de 1e helft het initiatief helaas de passes op kunstgras waren niet nauwkeurig genoeg rondom de 16 meter. De thuisclub probeerde alleen met lange ballen gevaar te stichten. Bij toeval kwam Rottevalle op voorsprong en net voor rust schoot de spits een bal naast. Friese Boys probeerde van afstand, de keeper stond op de goede plaats en zo bleef het 1-0. Friese Boys had maar 1 opdracht en dat was de aanval zoeken en op zoek naar de gelijkmaker. Nick leek na een solo alleen voor de keeper te scoren, op miraculeuze wijze ging de bal er niet in. Friese Boys bleef het proberen en de kansen kwamen er. Oane kon van dichtbij de gelijkmaker laten aantekenen, maar de keeper stond op zijn plaats. Even later werd de keeper gewisseld op een schot van Nick, blesseerde hij zijn hand. Rottevalle was ook een paar keer dichtbij een treffer, geen doelpunt, mede door een paar prima reddingen van keeper Jelmer. Net als vorige week bleef het spannend. Luut zorgde vanaf rechts voor een perfecte voorzet, Marten leek te scoren maar zijn inzet ging over het doel. Zo bleef het 1-0. De concurrenten Ropta Boys (2e plaats 13 punten) en Drachtster Boys (1e plaast 14 punten) speelden gelijk en bij winst had Friese Boys de koppositie kunnen overnemen. Helaas was dit niet zo.

Zaterdag 16 november 2019 komt WTTC uit Terwispel op visite in Kollumerzwaag. Dit team is wisselvallig en behaalde wisselende resultaten met als gevolg 7 wedstrijden 10 punten. Friese Boys staat met 6 wedstrijden 12 punten op een derde plaats. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams om aan te haken in de top. De wedstrijd begint om 10.30 uur.