Verslagen Friese Boys JO19

Zaterdag 5 september 2020

Friese Boys JO19 – SJO DFC JO19                                   0-6

Na 2 overwinningen in oefenwedstrijd en beker liep Friese Boys tegen een zeperd op. In de eerste helft leek het daar niet op. Er waren voldoende kansen met Jan Peter en Elwin helaas werd er niet gescoord en de rust was 0-2. Oane had de aansluiting op de schoen helaas raakte hij de paal. Friese Boys kreeg 0-3 om de oren en daarna was het verzet gebroken en werd het uiteindelijk 0-6. Keeper Maico keepte desondanks een goede partij.

Zaterdag 12 september 2020

Friese Boys JO19 – Zwaagwesteinde JO19                        1-7

Friese Boys geteisterd door blessures moest het opnemen tegen 1e klasser Zwaagwesteinde, die beide bekerwedstrijden ruim had gewonnen. In de beginfase ging het gelijk op en de eerste kans was voor Elwin die de keeper op zijn weg vond. Zwaagwesteinde was dreigender en kwam via de flanken zo nu en dan door. Dat leverde 2 goals op. Uit een vrije trap van Nick maakte Niels de aansluitingstreffer. Helaas op slag van rust werd het 1-3. In de 2e helft maakte Zwaagwesteinde alras 1-4 en liep het uit naar 1-7. Volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen Be Quick Dokkum.

Zaterdag 19 september 2020

Friese Boys JO19 – Be Quick D. JO19-2                12-0     (4-0)

Bij Friese Boys waren Jan Peter, Marwan en Oane in de lappenmand. Douwe Jan en Klaas waren weer terug van blessures. Onder leiding van scheidsrechter Jan Aldert Brandsma ging de beginfase gelijk op. Friese Boys scoorde nu wel de openingstreffer door Elwin. Be Quick raakte 2x de paal. Klaas (individuele actie) en Ilian (diagonaal schot, mooie indirecte assist van Lieuwe) zorgden als voorhoede dat een ieder scoorde. Nick zorgde met een individuele actie voor rust nog voor 4-0. In de 2e helft moest Be Quick na 15 minuten door met 10 man en was het verzet gebroken. Friese Boys spelers gunden elkaar wel een doelpunt en zo werden de dubbel cijfers bereikt. Nick 3 (corner ineens, penalty, na een grove overtreding op Albert Jan , actie na een uitstekend hakje van Elwin), Elwin 2, Ilian, Lieuwe Jan en Niels (strafschop, overtreding op Nick). Douwe miste nog een grote kans om zijn come back met een goal te bekronen. Lucas, Luut, René Peter (Danny) en Aldert (Pieter), Wolter speelden degelijk en keeper Maico hield in de slotfase de 0 vast met een prima redding. Volgende week wordt er gespeeld tegen Blauw Wit’34 JO19-3.