Verslagen Friese Boys JO19

Zaterdag 25 september 2021 Friese Boys JO19 – Drachten JO19  2-5       (1-1)

Na een pittige voorbereiding met wisselende resultaten werd de 1e wedstrijd in de 1e klasse gespeeld tegen Drachten. Friese Boys startte uitstekend, een vrije trap van Nick werd door de keeper bij de 1e paal niet goed in geschat en verdween in het doel 1-0. Daarna waren er voldoende kansen voor de Boys om de score uit te breiden, helaas waren we niet scherp genoeg. Drachten kwam voor rust langszij 1-1. Na de rust probeerde Friese Boys het niveau te halen van de 1e helft, helaas was Drachten op de juiste momenten slagvaardiger en kwam op voorsprong 1-2. Yoeri kwam vogeltjevrij alleen op de keeper af, helaas ging zijn inzet naast. Drachten liep daarna uit door persoonlijke foutjes bij Friese Boys. Jilt zorgde nog met een diagonaal schot voor een doelpunt. De eindstand was 2-5, beetje geflatteerd.

Zaterdag 2 oktober 2021 Roden JO19-2 – Friese Boys JO19   3-6       (1-2)

Op een achteraf veldje werd er gespeeld. Roan had helaas zijn schoenen vergeten, daardoor kon Luut in de basis starten. Binnen 1 minuut stond Friese Boys op achterstand 1-0, schot buiten de 16 meter door de spits, kon door keeper Danny niet worden gepareerd. Alras bleek dat de tegenstander te verslaan was, want er werd voldoende kansen gecreëerd. Nick zorgde voor de gelijkmaker. Helaas bleef het heel lang gelijk. In de slotfase werd er een strafschop gegeven toen Nick onderuit werd gehaald door keeper en speler, Nick wist deze niet te benutten. De keeper van de thuisclub was uit het goede hout gesneden en dook Nick zijn inzet uit de hoek. Toch werd het 1-2 na een solo van Jan Peter en een tikkie van Marten, drukte Jan Peter af en werd de ruststand bepaald op 1-2. Na rust scoorde Oane 1-3. Door persoonlijke fouten werd het weer een gelijke stand 3-3. Nick zorgde voor een voorsprong 3-4. Daarna bleef het lang spannend en de achterhoede met Marwan, Lucas, Pieter, Luut en keeper Danny hadden het zwaar, maar bleven geconcentreerd spelen. Nick zorgde uiteindelijk voor meer lucht, scoorde 3-5. Het slotakkoord was van spits Rowan Damsma, die in de 16 meter werd aan gespeeld en uitstekend wegdraaide bij zijn tegenstander en de eindstand op het scorebord zette 3-6. De 1e winst in de 1e klasse, uitstekend resultaat.

Zaterdag 9 oktober 2021 De Sweach JO19 – Friese Boys JO19           2-7       (0-4)

Na de winst van vorige week was Friese Boys vol vertrouwen. De Sweach werd van tevoren hoog ingeschat. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter liet Friese Boys in de duels zien stappen hebben  gemaakt en won ze bij regelmaat. Bij balbezit werd met lef gespeeld. Friese Boys kwam uit een vrije trap van Nick op voorsprong 0-1. De Sweach wist niet wat hun overkwam en werd bij tijd en wijle weggespeeld. Jesse maakte zijn 1e goal op assist van Lucas 0-2. Vooral Jilt maakte het zijn tegenstander zeer moeilijk en bij één van zijn acties bediende Jilt Yoeri die bij de 2e paal kon binnen tikken 0-3. De Sweach leek te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het slotakkoord was van Jilt die vanaf de zijlijn de bal hoog voorschoot en tot zijn verrassing viel de bal in de bovenhoek binnen 0-4. Een mooie meevaller voor het team van Johannes en Jelmer. In de 2e helft ging Friese Boys door, vooral Jilt sneed door de defensie heen. Op assist van Nick scoorde uitblinker Jilt een zuivere hattrick en werd het 0-7.  Er was nog een gele kaart voor een De Sweach speler, gegeven door de prima leidende scheidsrechter. De Sweach scoorde in de slotfase nog 2 goals. De eindstand werd daardoor 2-7, een uitstekende teamprestatie.

Maandag 25 oktober 20.00 uur wordt er door Friese Boys JO19 thuis gespeeld tegen Vidosa JO19

(Vier Dorpen Samen,voetbalverenigingen s.v. Olyphia, v.v. Zandhuizen, v.v. Oosterstreek en Sport Vereent).