Verslagen Friese Boys JO19 dd 12 en 24 maart 2022

Zaterdag 12 maart 2022

Kollum JO19 – Friese Boys JO19 2-1

Tegen de nummer 1 Kollum voor de winterstop werd in de voorjaarscompetitie wederom in Kollum gespeeld. Friese Boys speelde wederom een prima wedstrijd, voor de winterstop werd er met 2-1 verloren. In deze wedstrijd werd er ook met 2-1 verloren, doelpunt Nick. Jo17 spelers Riemer en Sil speelden prima als backs. Voorzitter van Kollum Bauke Tom was scheidsrechter en was niet op de Friese Boys hand, met uitbraken van Friese Boys spitsen Sieds, Nick en Oane werd vasthouden en overtredingen te weinig bestraft. Friese Boys werd niet beloond in deze wedstrijd en blijft na deze nederlaag nog zonder punten na de winterstop.

Donderdag 24 maart 2022

St Annaparochie JO19 – Friese Boys JO19       1-1       (0-1)

Na de nipte nederlaag tegen Kollum werd er doordeweeks tegen subtopper St Annaparochie ingehaald. De coaches Johannes en Menno hadden beschikking over 16 Friese Boys spelers. Op kunstgras werd er om 20.00 uur afgetrapt onder prima weersomstandigheden. Beide teams waren aan het aftasten en de thuisclub had het meest de bal. Toch was in het 7e minuut, Nick die de bal onderschepte een paar meter op de helft van de tegenstander, hij speelde 2 tegenstanders uit en schoot raak in het dak van het doel 0-1. Mooie opsteker voor Friese Boys. De thuisclub had enkele prima spelers in de gelederen daardoor waren ze de bovenliggende partij en een paar schoten gingen rakelings naast. Friese Boys was op de counter gevaarlijk, toen Nick passte op Sieds, die met links bijna raak schoot, de keeper moest zich maximaal strekken om de de 0-2 te voorkomen. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. De verdedigers Lucas, Luut en Marwan speelden prima. Riemer en Jesse werden op de zijkanten regelmatig gevonden door Jan Peter en Ilian ondersteund door Nick.  Friese Boys wist de 0-1 vast te houden tot aan de rust.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, de thuisclub aan de bal en Friese Boys op de counter en dat leverde na een actie van Sieds bijna de 0-2 van Oane, maar de keeper redde uitstekend. Een dieptebal op Sieds leek een kans te worden 1 op 1, maar de scheidsrechter floot af voor buitenspel, het bleek dat er nog een St Anna speler naast de paal stond, de scheidsrechter had deze niet gezien, weg doelrijpe kans. Friese Boys had 5 wissels (Roan, Lieuwe Jan, Rowan, Marten en Oane) en die kwamen in de 2e helft in het veld door de positiewisselingen, werd het moeilijker om de bal in de ploeg te houden en kansen te creëren. Rowan en Marten hadden een paar kansjes, daar bleef het bij. Friese Boys leek een nipte winst te behalen, want op de 90ste minuut stond het nog 0-1. Helaas werd er op de linkerkant een actie gedaan en Lieuwe Jan en Lucas konden hem niet afstoppen. Vanaf de achterlijn werd de bal op de 16 meter teruggetrokken en de linksback kon aannemen en schoot uitstekend langs keeper Danny 1-1. Friese Boys leek van slag met nog enkele minuten op de klok leed Friese Boys balverlies en de steekbal leverde een 1 tegen 1 actie op tussen de St Anna spits en keeper Danny, gelukkig zorgde Danny met een katachtige redding dat er niet gescoord werd. Na 2 corners floot de jonge scheidsrechter af, die in de 2e helft aan de bak moest. Het was zuur dat de 1e winst net uit handen glipte, maar Friese Boys spelers leverden wel een teamprestatie en het 1e punt werd toch over de streep getrokken.

Donderdag 31 maart 2022 speelt Friese Boys JO19 thuis tegen subtopper Harkemase Boys JO19 om 19.30 uur onder leiding van scheidsrechter Peter Luimstra