Verslagen Friese Boys JO19

Woensdag 19 augustus 2020

Friese Boys JO19 – W.T.O.C. JO19 5-1       (3-0)

Na een half jaar kon er weer gevoetbald worden. Friese Boys was met 15 spelers aanwezig. Douwe, Wolter en Oane ontbraken bij het team en Sieds, Menno en Aldert completeerden het team (Maico, Marwan, Pieter, Luut, Lieuwe Jan, Jan Peter, Nick, Niels, Elwin, Marten, Albert Jan en Klaas)van Johannes en Jelmer. Bij de tegenstander W.T.O.C. waren geen wijzigingen en is het team gelijk gebleven. Friese Boys JO19 won vorig jaar een wedstrijd en WTOC ook, dus het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden.

Onder leiding van scheidsrechter Oetzen Wiegersma werd er onder warme omstandigheden afgetrapt. Friese Boys probeerde het initiatief te nemen en daardoor kon W.T.O.C. in de omschakeling gevaarlijk worden. Friese Boys opende de score binnen 5 minuten een steekpass van Nick op Elwin werd door laatstgenoemde afgemaakt 1-0. Daarna probeerde Friese Boys via de vleugels door te komen. Klaas werd regelmatig bereikt, helaas zijn acties stranden vaak in schoonheid. W.T.O.C. kreeg ook kansen maar de achterhoede en keeper Maico waren degelijk en konden de nul behouden tot aan de rust. Voor de rust scoorde Niels nog 2x uit scrimmages voor de goal 3-0. Er waren nog kansen voor Jan Peter, Marten, Nick, Marwan en Elwin. Ruststand werd bereikt 3-0 stand.

In de 2e helft startte Friese Boys wat minder scherp en dat resulteerde in de 3-1. Friese Boys probeerde met combinatievoetbal kansen te creëren en dat lukte ook wel, maar het duurde tot in de slotfase dat Elwin met 2 goals (1 assist van Marwan) de stand op 5-1 bracht. Klaas had nog een penalty kunnen krijgen, de scheidsrechter zag het anders. Een prima uitslag voor de equipe van Johannes en Jelmer. In de beker wordt er gevoetbald tegen Veenwouden, DFC (Dronrijp, Foarut combinatie) en Zwaagwesteinde.

Zaterdag 29 augustus 2020

Veenwouden JO19 – Friese Boys JO19      1-6       (0-4)

Na een oefenwedstrijd en een aantal trainingen moest er in Veenwouden voor de beker worden gespeeld. Veenwouden komt net als Friese Boys ook in de 2e klasse uit. Bij Friese Boys waren Douwe Jan, Marten, Wolter nog afwezig. Aldert en Thijs waren een welkome aanvulling.

Friese |Boys startte goed en uit een corner van Nick schoot Niels met een volley uitstekend binnen 0-1. Veenwouden probeerde over de tegenslag heen te komen, leverde kansjes op maar geen goals. Friese Boys probeerde met variatie in het spel door de linies van Veenwouden heen te spelen. Er kwamen kansen en op assist van Klaas, maakte Elwin met een mooie voetbeweging deze actie af 0-2. Friese Boys ging door en een actie van Oane werd aangeraakt door een Veenwouden speler en verdween achter de keeper 0-3. De ruststand werd bepaald door Elwin die een actie van Nick en de trekbal simpel binen tikte 0-4.

Pieter en Klaas kwamen vanwege blessures niet terug. Na de rust probeerde Veenwouden direct te scoren in de regen en dat lukte. Keeper Maico tot dan sober keepend liet een bal los en de aanstormende Veenwouden speler tikte binnen 1-4. Nog een mooie zweefduik van keeper Maico na een vrije trap leverde een corner op en dat werd een prooi voor de verdediging onder leiding van Marwan en Luut. Onderschepping van Thijs belandde bij Nick op het middenveld en zijn steekpass kwam bij Elwin die alles en iedereen passeerde en koeltjes de wedstrijd op slot gooide 1-5. Voorin stoorden Albert Jan en Lieuwe Jan heel goed en dat leverde bij regelmaat balbezit op voor Jan Peter, Niels en Nick. Onderschepping door Lieuwe Jan kwam bij Nick die een tegenstander passeerde en in het strafschopgebied nog een paar tegenstanders kon ontwijken en hij leek te scoren, Elwin was hem voor en schoot de bal in de kruising 1-6.

De volgende tegenstander van de equipe van Johannes en Jelmer is a.s. zaterdag thuis SJO DFC (Dronrijp en Foarut) om 10.30 uur, die met 7-2 verloor van Zwaagwesteinde.