Verslagen Friese Boys JO9-2

Prachtig voetbal op sportpark de Wieken

DE WESTEREEN – Zaterdag 13 november zijn de jongens van JO9-2 van Friese Boys vertrokken naar de Westereen. Hier stond het duel tegen VVZ JO9-2 op het programma.

In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt. Doordat Jesse niet mag voetballen heeft Sven de taak op zich genomen om de eerste helft te keepen.  Mike werd ingedeeld als spits en Mark als verdediger. De overige spelers, Willem, Ezra, Ryan, Nick en Silvan, werden verdeeld over het middenveld en de zijkanten. En kregen de taak om zowel te verdedigen als aan te vallen. We speelden met 2 wissels.

Om 10.30 kon het duel beginnen. Friese Boys was veel aan de bal, zowel verdedigend als aanvallend. VVZ wist als eerste door te breken en kwam oog in oog met keeper Sven te staan. Met een prachtig schot werd het 1-0 voor VVZ.
Na een mooi potje voetbal was er een kans voor Silvan, deze belande helaas in de handen van de keeper.
Mark, vandaag onze laatste man, heeft de bal meerdere keren een beste trap gegeven zodat er veel op de helft van de tegenpartij werd gespeeld.
VVZ wist voor rust nog een keer op goal te schieten, door de redding van Sven werd er niet gescoord.

In de ranjapauze kreeg Mike het keeperstenue aan en mocht Sven lekker voetballen. De boys werden gecomplimenteerd op het prachtige voetbal wat ze hebben laten zien, dit wil leider Sean de tweede helft ook graag zien.

De jongens hebben goed naar Sean geluisterd, er werd de tweede helft weer heel goed gevoetbald. Er werd mooi langs de lijnen gespeeld wat resulteerde tot veel ruimte.
Sven gaf een mooie voorzet maar die bereikte Silvan net niet. VVZ kwam hierna weer snel naar voren. Ezra voorkwam dit met mooi verdedigers werk en zorgde samen met Willem ervoor dat de bal weer richting de goal van de tegenstander kwam.
Ryan probeerde ook nog eens via de lijnen naar voren te komen, maar helaas was het creëren van een kans niet mogelijk door het dichte verdedigingswerk van VVZ.
De jongens van VVZ werden ook nog een paar keer gevaarlijk, Mike had twee mooie reddingen waardoor het nog steeds 1-0 bleef.
Er werd snel omgeschakeld door de boys, Nick stond hierdoor helemaal alleen voor de goal, dit bleef niet onopgemerkt door de jongens van Friese Boys en er werd daarom ook snel naar Nick gespeeld. De bal kwam in de handen van de keeper van de tegenpartij, waardoor een doelpunt uit bleef.

Helaas kregen de Boys er geen goal in, waardoor het 1-0 bleef.

Er werd nog afgesloten met penalty’s, keeper Mike heeft goed keeperwerk laten zien en wist meerdere ballen uit de goal te houden.