Verslagen Friese BoysJO15-1

Verslagen Friese Boys JO15-1

Woensdag 4 oktober 2017

Hardegarijp JO15-1 Friese Boys JO15-1                      3-1         (2-1)

Friese Boys moest in een doordeweekse wedstrijd het opnemen voor de beker tegen 1e klasse Hardegarijp. Beide teams waren al uitgeschakeld. Friese Boys was met 14 spelers aanwezig en die waren wel nodig bleek later. Na enkele minuten was het Ljibbe Sicco die met een liesblessure het veld moest verlaten. Na enige omzettingen en 2 tegengoals kon Marwan met een schitterend afstandschot op assist van Nick de eer redden voor rust 2-1.

In de 2e helft speelde Friese Boys op kunstgras een prima partij en verdiende een doelpunt maar Hardegarijp scoorde. Keeper Jelmer was uitgevallen met een blessure. Jens nam de handschoenen over, helaas kon hij het doelpunt niet voorkomen. Deze wedstrijd leverde 2 blessures op en dat was jammer, want het was een sportieve wedstrijd.

Zaterdag 7 oktober 2017

Leovardia JO15-2 Friese Boys JO15-1                          8-0         (3-0)

Na de doordeweekse wedstrijd tegen Hardegarijp waren Ljibbe Sicco en Jelmer nog niet hersteld van de blessures. Er moest geïmproviseerd worden en Sietze en Milan waren mee van Friese Boys JO13-1. Na enkele minuten was de stand al 2-0. Friese Boys kreeg wel mogelijkheden maar Yoran en Sieds hadden het geluk niet mee. Op slag van rust werd het zelfs 3-0.

Friese Boys probeerde in de 2e helft er nog wat van te maken. Helaas door persoonlijke fouten werd de score uiteindelijk 8-0. Sieds had de kans op de eretreffer, zag Yoran over het hoofd en schoot naast. Zaterdag 14 oktober tegen VIOD uit Driezum om 10.30 uur.

Zaterdag 14 oktober 2017

Friese Boys JO15-1 VIOD JO15-1G                                 3-2         (2-1)

Friese Boys moest om 10.30 uur aantreden tegen de meiden/jongens van VIOD. Germ Hamstra had de leiding in handen. Keeper Jelmer was weer hersteld van een blessure en Jens was niet fit en zat op de bank. Friese Boys had nog geen overwinning geboekt dit was weer een nieuwe kans. In de beginfase was het nog onwennig omdat Nick op laatste man stond en de aanvoer vanuit het middenveld minder was. Desondanks werd een pass van Nick door Yoran opgepikt en 2 speelsters van de tegenpartij gingen in de fout waardoor Yoran kon scoren 1-0.

VIOD was wel de bovenliggende partij vooral de mid mid en de spits waren plaaggeesten. VIOD kwam verdiend op gelijke hoogte uit een vrije trap, hoewel de overtreding niet was te zien 1-1. Friese Boys knokte zich in de wedstrijd, maar VIOD bleef gevaarlijk, toch werd het 2-1 toen Nick tussen de linies Yoran wist te bereiken die op avontuur ging en uitstekend afrondde 2-1. Jarno en Sieds speelden op de rechterflank verdienstelijk. VIOD drong nog aan maar gescoord werd er niet meer.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld nu kreeg de spits van VIOD dikke kansen en hij benutte maar 1 en de stand was weer in evenwicht. Keeper Jelmer was uitstekend en met mooie reddingen hield hij Friese Boys in de race. Het spel golfde op en neer. Marten leek de matchwinner te worden, helaas was de drek een obstakel, volgens hem. De niet fitte Jens stuurde in de slotfase Nick de hoek in en hij passeerde 3 tegenstanders en alleen voor de keeper bleef hij koel en zorgde voor de 1e winst van Friese Boys 3-2. De achterhoede met Niels, Luut, Marwan en Oane had het moeilijk maar op wilskracht werd er gestreden en uiteindelijk was Friese Boys de gelukkigste. Zaterdag 21 oktober thuis tegen Dokkum JO15-1 OM 10.15 uur.

Zaterdag 21 oktober 2017

Friese Boys JO15-1 – Dokkum JO15-1                 0-3         (0-1)

Friese Boys moest zaterdag aantreden tegen subtopper Dokkum. Bij Friese Boys is Ljibbe Sicco nog steeds afwezig. Klaas en Niels werden toegevoegd, zodat er 13 spelers aanwezig waren. Onder leiding van Germ Hamstra werd er om 10.15 uur afgetrapt. Het weer was wisselend met zon en dikke buien. Dokkum probeerde het spel naar zich toe te trekken door te combineren, maar Friese Boys probeerde te onderscheppen en Dokkum te verrassen. Dit lukte een aantal keren. Yoran en Klaas waren dichtbij een goal. Dokkum kreeg ook kansen en een voorzet werd een heerlijke lob over keeper Jelmer tot doelpunt gepromoveerd 0-1. Yoran kwam alleen voor de keeper na een pass van Nick, helaas geen doelpunt. Dokkum probeerde voor rust een veilige voorsprong te nemen, maar het bleef 0-1.

In de rust werd Nick gewisseld wegens een blessure, door de wisselingen kon Dokkum weer het initiatief nemen. Uit een corner kon de bal door 5 spelers weggetrapt worden en uiteindelijk lag de bal bij Friese Boys in het net 0-2. Zeer toepasselijk het was bij de meeste spelers net niet. Moet gezegd worden dat Oane en Niels in de achterhoede een degelijke pot speelden. Friese Boys kreeg ook kansen Marten en Klaas richten naast. Dokkum zorgde voor de 0-3, toen was de wedstrijd over. Dokkum won terecht, maar Friese Boys had wel een doelpunt verdiend. Zaterdag 28 oktober  is de volgende wedstrijd ONT JO15-1 – Friese Boys JO15-1 om 8.45 uur.