Verslagen tm 17 september 2016

Dinsdag 6 september 2016

Friese Boys JO15-1 – SJO Harkema JO15-1                 0-13 (0-7)

Afgelopen dinsdag moest de laatste wedstrijd in de feestweek worden gespeeld. Keeper Jelmer was ziek en na enkele minuten moest laatste man Ljibbe Sicco ook nog afhaken. Er waren nog 13 spelers over. Onder leiding van Germ Hamstra werd er afgetrapt. Keeper  Eelze had genoeg te doen en moest helaas 7x vissen. Friese Boys was een maatje te klein. In de 2e helft Jan Peter op het doel en probeerde Friese Boys een kans te creëren en die kwam er, maar Klaas schoot naast. Een paar hoge schoten in het doel van Friese Boys leverden doelpunten op en uiteindelijk bleef de teller staan op 0-13. Na de feestweek en 2x trainen wordt er gespeeld in de competitie thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-2 om 10.15 uur. Dit team heeft in de beker en competitie nog geen punt behaald. Zaterdag onder normale weersomstandigheden wordt er gestreden voor de 1e 3 punten in de 2e klasse.

Dinsdag 13 september 2016

Friese Boys JO13-2 – VIOD JO13 1G                              2-13

Een zeer warme voetbalavond waarin VIOD de betere partij was.

Zaterdag 17 september 2016

Be Quick Dokkum JO9-3 – Friese Boys JO9-1    0-11

DOKKUM-  Vanuit het (jeugd)bestuur van Friese Boys is besloten dat er ook bij de jongere jeugd op sterkte zou worden geselecteerd. Op deze manier kunnen de betere jeugdspelers samen spelen en was het de bedoeling om zo hoog mogelijk ingedeeld te worden.

Helaas kwam de KNVB dit jaar met een aantal nieuwe regels. Behalve de bekende F-pupillen, E-pupillen, C-pupillen worden deze pupillen dit jaar aangeduid als JO9, JO11, JO13 enz.  Ook de competitie indeling word dit jaar gedaan door de KNVB aan de hand van het aantal jeugdteams per vereniging. Voor Friese Boys JO9-1 betekende dit dat ze gaan starten in de 2e klasse 15.

Na een 3-tal ruime overwinningen in de beker werd er voor de eerste competitie wedstrijd afgereisd naar Be Quick Dokkum. Met een mix van ongeveer 50/50 is de F1 en F2 van vorig jaar samengevoegd tot de huidige Friese Boys JO9-1.

Vanaf minuut 1 was wel duidelijk dat er vandaag ‘gewoon’ 3 punten mee naar huis moesten worden genomen. Toch duurde het 5 minuten voordat Tjitze Jenco met een eerste serieuze doelpoging tegen de paal schoot. Kort daarna was het Jelte die de 0-1 maakte na een assist van Tjitze Jenco. Kort daarna was het diezelfde Tjitze Jenco die voor de 0-2 zorgde. Hierna duurde het vrij lang voordat de score uitgebreid kon worden.  Jarno kreeg nog een goede kans, maar schoot recht op de keeper. Gelukkig mocht Friese Boys, dankzij een geweldige goal van Jelte, toch met een veilige 0-3 de kleedkamers opzoeken.

Na rust kwam Friese Boys helemaal los. Na 4x Wieger, Jelte 2x,  Tjitze Jenco en Syl werd het maar liefst 0-11.  Friese Boys beschikt over heel veel power en individuele klasse, een mooie combinatie. Wanneer de posities beter worden gehouden, er meer rust en voetbal komt in dit nieuwe team dan lijkt het een heel mooi seizoen te worden.

Kollum JO7 1 – Friese Boys JO7 1                       2-5

Paul Veenstra 2x

Friese Boys JO7 1 – Buitenpost JO7 1                5-1

Amos Bloemhof 2x, Paul Veenstra 3x

Friese Boys JO7 1 – WTOC JO7 1G                      8-1

Paul Veenstra 6x, Zaya 2x

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Be Quick Dokkum JO9-3 – Friese Boys JO9-1