Verslagen 11 maart 2017

Zaterdag 11 maart 2017

Friese Boys JO15-1 – Nicator JO15-1                  4-2     (3-1)

De 1e competitiewedstrijd dit jaar, na 3 verloren oefenwedstrijden.

Albert Jan was afwezig en 13 spelers waren aanwezig. Om 13.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Oetzen Wiegersma. Nicator had een goede start in de competitie, maar er zijn enkele mutaties in het team geweest en nog geen oefenwedstrijden gespeeld dit jaar, dus het was afwachten. Met het zonnetje erbij op het hoofdveld werd Nicator direct onder druk gezet. De tegenstander bleek toch eronder uit te kunnen voetballen. Nicator kwam dan ook op voorsprong, toen een rebound via Pieter het doel in ging 0-1. Friese Boys rechte de rug en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Oane kreeg 3 kansen op een voorzet van Klaas, helaas geen gelijkmaker. Even later werd Oane onderuit gehaald in het strafschopgebied en een penalty was een feit. Ljibbe Sicco schoot de bal via de keeper binnen 1-1. Friese Boys moest scherp blijven op de counters van Nicator, want het team beschikte over voldoende snelheid. Na een onderschepping van Nick, kwam de bal in het bezit van Oane die met een schitterende steekpass Marten diep stuurde en de uitkomende keeper werd met een mooi schot verschalkt door Marten 2-1. Na enkele wisselingen in het team was er in de laatste minuut van de 1e helft nog een corner van Nick, die bij Marwan terecht kwam en hij tikte door en daar was Niels die koel binnen tikte 3-1. Een meevaller op slag van rust.

In de 2e helft begon de tegenstander beter en kwam op 3-2, na een klutssituatie, keeper Jelmer was kansloos. Friese Boys knokte zich daarna weer terug in de wedstrijd. Jan Peter raakte de lat. Klaas was in een klutssituatie de scherpste en schoot 4-2 binnen. Lieuwe Jan was ook dichtbij een treffer na een uitstekende pass van Pieter, helaas net naast. Nicator probeerde de aansluitingstreffer te krijgen, maar de achterhoede stond onder leiding van Ljibbe Sicco met mandekkers Luut, Jan Peter en Luut, prima te verdedigen. Friese Boys sleepte als team de winst over de streep. Na 3 verloren oefenwedstrijden een mooie opsteker in de competitie. Zaterdag 18 maart wordt er thuis gespeeld om 10.45 uur tegen Hardegarijp JO15-2.

Buitenpost JO9-3-Friese Boys JO9-1      0-4

KOLLUMERZWAAG- Na vorige week in de eerste wedstrijd meteen de volle buit te hebben gepakt wist Friese Boys JO9-1 ook vandaag de drie punten mee naar huis te nemen. In een éénzijdige wedstrijd werd deze derby vrij gemakkelijk gewonnen met 4-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal werden er meteen al een aantal goede kansen gecreëerd. Na een pass van Jarno werd Jelte in stelling gebracht welke op de keeper stuitte. Een schot van Wieger werd goed verwerkt door de keeper van Buitenpost. Na een corner van Wieger wist Tjitze Jenco net niet te scoren en zo stond het na deze kansenregen nog gewoon 0-0. Halverwege werd het dan toch 0-1. Een onhoudbaar schot van Wieger zorgde er dan toch voor dat de verdiende voorsprong op het bord kwam. Buitenpost probeerde het zo nu en dan wel in de omschakeling maar deze aanvallen werden resoluut afgebroken door de bikkels achterin. Met verdedigers als Javier, Foppe Durk en Syl was er voor dit team geen beginnen aan. En toen Jarno op het einde van de eerste helft Tjitze Jenco nog in stelling kon brengen, kon Friese Boys met een 0-2 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Ook de tweede helft veranderde er niks aan het spelbeeld. Wel was er in de tweede helft een opvallende wissel doorgevoerd. Spits Jesse nam de plek over van de vaste sluitpost Lennart, die vandaag als voetballer het ook niet onverdienstelijk deed. Nadat Tjitze Jenco zijn tweede van de dag maakte was het slotakkoord voor Jarno en zo was de tweede overwinning, in evenveel wedstrijden, een feit. Voor volgende week staat de wedstrijd tegen de nummer laatst SJO Broekster Wâlden op het programma en zal er met niks minder dan 3 punten genoegen moeten worden genomen.

Goals Friese Boys: Tjitze Jenco (2), Wieger en Jarno

©Verslag: Hendrik Leegstra.

©Foto´s: Erik Visser.

De foto’s zijn van de wedstrijd Buitenpost JO9-3 tegen Friese Boys JO9-1