Verslagen zaterdag 11 november 2017

Ropta Boys JO11-2-Friese Boys JO11-3    9-0                        

Oosternijkerk- Om 9.00 uur mochten de jongens van JO11-3 hun voetbalkunsten weer laten zien tegen Ropta Boys JO11-2. Het  waait en het is koud maar droog, en alle spelers: Fokke, Jesse, Jesse Jan, Wiebe, Lennart, Jitse, Sytse, Jarno en Jan waren aanwezig.

Na druk te hebben ingespeeld en warmgelopen namen Fokke en Sytse de aftrap en kon de wedstrijd beginnen. Onze jongens gingen gelijk richting doel, maar de bal ging al gauw de andere kant uit. Door een goede redding van Lennart geen doelpunt voor de tegenpartij. De mannen doen goed hun best en hebben de bal steeds goed in bezit. Wiebe had een mooi schot, maar zat er niet in. Daarna zien we nog een mooie manoeuvre van Jesse Jan en Jan neemt de bal met een staaltje mooi voetenwerk om een man heen mee. Ropta Boys heeft een paar goeie pogingen, maar Lennart weet ze goed tegen te houden. De mannen zijn gewaagd aan elkaar en spelen goed. Friese Boys doet een prachtige poging tot drie keer toe, eerst door Jesse, dan Jarno en door Sytse, maar ze gaan er niet in.

Na een kwartier word het 1-0 voor Ropta Boys. Ropta Boys heeft nog een paar pogingen, maar deze worden goed tegengehouden door onze keeper. Een paar  minuten later is het 2-0 voor Ropta Boys. De bal word nog een paar x tegengehouden door onze mannen en ze komen nog een keer prachtig in actie, nemen de bal mee en proberen nog een mooie poging. Vrije trap voor Jitse. En dan krijgt Jesse Jan een beste schop tegen zijn knie, penalty voor Friese Boys. Jitse neemt een mooi schot richting doel, maar hij gaat eroverheen. Dan eindigt de eerste helft met 3-0 voor Ropta Boys.

Na een pauze met wat drinken en een peptalk van de leiders gaan de jongens er weer voor.

Ropta Boys scoort al gauw de 4-0 en 5-0. Onze mannen hebben de wind nu tegen en beginnen wat moe te worden, maar onze toppers doen hun best. Opnieuw een doelpunt  voor Ropta Boys 6-0. Fokke zit met zijn hand over zijn oor en  leider Otto vraagt of zijn oren er af waaien..neee zegt Fokke ik kreeg een bal tegen mijn oor en loopt gauw weer richting bal. Na een aantal mooie reddingen van Lennart gaat de bal weer naar de goede kant, de mannen doen hun best maar dan word het 7-0 en al gauw 8-0. Vrije trap voor de tegenpartij, maar die word mooi tegengehouden. Mooie actie van Jarno nog en Lennart vangt nog een onverwachtse bal. Vrije trap van Jitse, bijna raak. De jongens doen goed hun best. Nog een mooi poging van onze mannen en een mooie redding van de keeper. En dan eindigt de wedstrijd met 9-0, de andere partij was te sterk.

Maar onze toppers hebben goed gespeeld en goed hun best gedaan! Goed gedaan mannen, Trots op jullie!! Nog even penalty schieten en dan gauw richting de warme douche en thuis naar de warme kachel.

©Verslag: Tina Smedema

©Foto´s: Erik Visser

 

Friese Boys JO7-1

Deze morgen werden de wedstrijden van Friese Boys JO7 gespeeld op thuisbasis Sportpark Seadkampe met een nieuwe spelertje in de gelederen namelijk Johannes Postma.

De uitslagen waren:

Friese boys – SJO Feanstars 0-3

Friese boys – VV Eastermar 9-0

6x Ruben Komrij 2x Ywer de Vries en 1x Karst Brouwer.

Friese boys- SC Twijzel  6-2 4x Ywer en  2x Ruben.

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Ropta Boys JO11-2 tegen Friese Boys JO11-3

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys