Verslagen zaterdag 17 december 2016

Zaterdag 17 december 2016

Berlikum JO15-1 – Friese Boys JO15-1               7-0         (1-0)

Na de nipte nederlaag van vorige week tegen Berlikum in de slotfase, kon vandaag revanche worden behaald uit tegen Berlikum. Dit team staat op de 3e plaats, bij winst blijft Friese Boys op de 4e plaats staan. Klaas en Albert Jan waren afwezig en er werd afgereisd met 13 spelers.

Om 10.30 uur werd er onder grijze, maar niet koude weersomstandigheden op kunstgras gespeeld. Friese Boys probeerde de opbouw van de tegenstander te ontregelen en dat lukte de voorwaartsen Jan Peter, Marten en Oane bij regelmaat, helaas echte kansen leverde dat niet op. Berlikum was net als vorige week gevaarlijker, maar keeper Jelmer hield de nul. In de slotfase van het 1e bedrijf werd er voorinbalverlies geleden en een droge schuiver viel binnen 1-0. Jan Peter scoorde met een halve omhaal, daarna op assist van Marwan, helaas in buitenspelsituatie. Nick schoot nog een vrije trap naast het doel en dat waren de wapenfeiten. Dus werd de ruststand 1-0.

In de 2e helft probeerde coach Pieter in de veldbezetting wijzigingen aan te brengen om meer te creëren. Helaas  uit 2 spelhervattingen kreeg Friese Boys 2 kopballen tegen en was het 3-0. Jan Peter haalde nog een inzet van de lijn. Na 10 minuten in de 2e helft was een diepe bal prooi voor laatste man Ljibbe Sicco die zijn lichaam tussen bal en man plaatste, de tegenstander liep tegen zijn schouder. Mede door het misbaar van de bank van Berlikum besliste de scheidsrechter dat Ljibbe Sicco uit het veld moest en even later was het Jan Peter die druk zette op de tegenstander. Met een sliding speelde hij de bal weg en daarna kwam zijn voet op het been van dezelfde tegenstander, waar Ljibbe Sicco mee duelleerde. Wederom de bank van Berlikum met veel geluid richting scheidsrechter en dat gold ook voor de libero van de thuisclub. Wederom was het de scheidsrechter, die Jan Peter dit keer uit het veld dirigeerde. Geen rode kaart werd er getoond. Beide spelers mochten er niet meer in. Toen waren er nog 9 spelers. Friese Boys probeerde als team toch kansen te creëren, Eelze had mooie sleepbewegingen in huis, maar deze stierven in schoonheid. Berlikum profiteerde van de ruimtes en de score werd uiteindelijk een ruime 7-0 winst. Dat betekent dat er 10 punten verschil is ontstaan met de 3e plaats.

Na de winterstop de draad weer oppakken en wordt er in februari 2017 gespeeld tegen rode lantaarndrager Leeuwarder Zwaluwen. Dinsdag 27 december wordt er een kersttoernooi gespeeld in Kollum vanaf 9.00 uur, tegenstanders Kollum JO15-1, Kollum JO15-2, ‘t Fean ‘58 JO15-2, Zwaagwesteinde JO15-1.