Verslagen zaterdag 19 november 2016

Zaterdag 19 november 2016

Friese Boys JO15-1 – Buitenpost JO15-2    1-2         (0-0)

Na de zeperd van vorige week tegen ONT nogmaals een oefenwedstrijd, nu tegen 2e klasser Buitenpost. Dit team speelt in de middenmoot, op papier zou dit een gelijkwaardige tegenstander kunnen zijn. Eelze was afwezig en dus waren er 14 spelers aanwezig. Om 12.00 uur werd er onder frisse weersomstandigheden gespeeld, leidsman van dienst was Ben Noorlander. Friese Boys startte uitstekend en kansjes ontstonden er voor Klaas en Oane, helaas was de keeper prima en voorkwam de openingstreffer. Buitenpost had in de voorhoede voldoende snelheid om het de achterhoede van Friese Boys met Ljibbe Sicco, Niels, Pieter en Luut moeilijk te maken. Keeper Jelmer moest enkele malen handelend optreden, maar hield de nul. Mooie passes van Nick op de voorhoedespelers Marten, Oane en Klaas leverden kansen op, maar de schotkracht ontbrak of de achterhoede van Buitenpost was scherp in het verdedigen. Ruststand werd met een brilstand bereikt.

In de 2e helft bleven beide teams qua spel in evenwicht. Friese Boys kwam op voorsprong toen Marten net binnen de 16 meter werd getoucheerd en de scheidsrechter besliste een strafschop, Ljibbe Sicco schoot raak 1-0. Buitenpost kwam even later terecht op gelijke hoogte, toen de bal half werd uitverdedigd en de achterhoede niet daadkrachtig ingreep werd de bal in de verste hoek binnengeschoten 1-1. Beide teams kregen kansen op de winnende treffer, maar Buitenpost trok aan het langste eind 10 seconden voor tijd. Een verre trap op de Friese Boys helft werd door Luut mis getrapt en de achterhoede was uit positie met als gevolg dat de spits toch nog kon scoren 1-2. Een prima pot voetbal met 2 gelijkwaardige teams voor een oefenwedstrijd.

Zaterdag 26 november om 10.15 uur wordt de “derby” gespeeld tegen middenmotor Kollum JO15-2, die met 5-1 van Hardegarijp verloor.

Friese Boys JO9-1-SJO Bergum BCV JO9-3  8-1 (4-0)

KOLLUMERZWAAG- Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst op het programma. Een wedstrijd welke gewonnen moet worden om nog kans te maken op de derde plek dit seizoen. Onder koude en regenachtige omstandigheden voldeden de boys ook aan hun plicht. Zonder al te goed voetbal werd er toch dik gewonnen tegen de hekkensluiter.

Lennart heeft nog steeds een stijgende lijn te pakken, pakt punten voor het team, en keepte weer een prima partij.

Laatste man Javier is een het hele seizoen al de rots in de branding en ook vandaag speelde hij een degelijke partij.

Zijn collega verdediger Syl speelt de laatste weken, na een ietwat stroeve start, ook vandaag weer een prima partij.

Verdedigende middenvelder Foppe Durk voelt zich op deze positie helemaal thuis. Hij fungeerde als stofzuiger voor de verdediging en speelde een geweldige partij. Daarna wist hij vandaag ook nog te scoren.

Jelte heeft als voetballende verdediger/middenvelder het hele seizoen al een constant niveau en hield dit ook in deze laatste wedstrijd vol.

Wieger wist ook deze wedstrijd weer zijn fysieke kracht en goede schot goed te gebruiken en wist daardoor ook vandaag weer 2x te scoren.

Tjitze Jenco scoorde dit zijn seizoen al regelmatig. Met zijn goede loopacties en dribbels was hij vandaag voornamelijk aangever en was met 2 assists weer belangrijk voor het team.

Jesse speelt een super seizoen. Als grote aanjager, aangever en scorende linkerspits wist hij ook vandaag weer 4x te scoren en tevens zijn medespelers te bedienen.

Jarno heeft, na een onwennige start, de stijgende lijn te pakken. Als diepste spits heeft hij altijd oog voor zijn medespelers en wist, net als de afgelopen 2 wedstrijden, ook vandaag zijn goaltje weer mee te pakken.

Al met al is dit team gegroeid naarmate het seizoen vorderde. Hopelijk kan dit de komende competitie worden doorgetrokken.

Goals Friese Boys: Jesse 4, Wieger 2, Foppe Durk en Jarno

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys