Verslagen zaterdag 21 mei en donderdag 26 mei 2016

Verslag zaterdag 21 mei 2016

Friese Boys C2 – VCR C1         4-3         (2-1)

Na een spectaculaire wedstrijd tegen mede koploper MKV die in winst werd omgezet, waardoor V.V.T. kampioen werd, moest er gespeeld worden tegen de nummer 3 van de competitie VCR uit Rinsumageest. Dit team had onlangs in de slotminuten verloren van VV.T. met 5-4 waardoor hun kans op de titel was verkeken. Friese Boys had de eerste wedstrijd 3-1 verloren en zou deze laatste wedstrijd van de competitie met een goed resultaat willen afsluiten. Bij Friese Boys ontbrak Eelze en waren er 13 spelers aanwezig.

Om 9.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van Germ Hamstra. Friese Boys startte uitstekend en zette VCR onder druk en mede doordat de keeper enkele ballen losliet konden Klaas en Marten profiteren en zo stond er 2-0 op het scorebord. VCR probeerde door wissels toch de wedstrijd naar zich toe te trekken en dat gebeurde ook, met als gevolg dat de aansluitingstreffer een feit was 2-1. Friese Boys streed tot aan de rust om deze voorsprong te behouden en dat lukte.

In VCR werd na rust een gelijke stand weg gegeven en ook nu startte Friese Boys niet optimaal in de 2e helft een voorzet door de wind gedragen, verdween achter keeper Jelmer 2-2. Even later werd het zelfs 2-3 waarbij het verdedigende aspect niet agressief genoeg was. Friese Boys kreeg enkele vrije trappen tegen, gelukkig belandden deze schoten op het trainingsveld.  De supporters kregen onverwacht toch nog een wending in de wedstrijd te zien, want Friese Boys creëerde ook kansen en Oane benutte 1 van de mogelijkheden en de stand was gelijk 3-3. Friese Boys was als team het meest op zoek naar de winnende treffer, maar gaf wel ruimte weg, waardoor VCR ook gevaarlijk kon worden. De apotheose kwam in de slotfase toen Niels op linkshalf was gezet en de bal voor zijn tegenstander Jacob weg snoepte, hij ontweek 2 tegenstanders en haalde zelf de achterlijn en zette de bal voor richting penaltystip en daar was Klaas die de bal kon aantikken en via de keeper rolde de bal over de lijn 4-3. VCR probeerde het nog wel, maar gescoord werd er niet meer, omdat Friese Boys als team liet zien waartoe ze wederom in staat zijn.

Een verdiende winst op basis van vertoonde veerkracht. Friese Boys eindigde achter V.V.T., VCR, MKV op de 4e plaats in de competitie. Donderdag 26 mei wordt er in Opende een toernooi gespeeld, aanvang 18.40 uur.

Donderdag 26 mei 2016        Toernooi V.V. Opende

Helaas hadden 2 teams ASC en GSVV het toernooi afgezegd. Er waren 3 teams aanwezig en er werd 2x tegen Opende en Grootegast gespeeld. Totaal 4 wedstrijden van 20 minuten. Friese Boys was voltallig met 14 spelers.

Opende – Grootegast                                             0-0

Friese Boys C2 – Grootegast C5                        0-1

Grootegast had ook spelers van D1 mee genomen die spelen in de 1e klasse.

Vrije trap van Ljibbe Sicco werd uit de hoek geranseld na de 1-0 achterstand.

Friese Boys C2 – Opende C1                                0-2

Een schot en een corner die ineens erin ging waren de tegendoelpunten. Klaas kwam nog alleen voor de keeper maar schoot naast. Pieter Pel probeerde van afstand toen de keeper buiten het strafschopgebied was, helaas naast.

Opende – Grootegast                                             2-0                       

Friese Boys C2 – Grootegast C5                        1-1

In het 2e duel kregen beide teams kansen. Via de paal en de terugketser kwam van dichtbij op een speler van de gasten terecht, gelukkig naast. Friese Boys kwam op voorsprong, Jan Peter snel ingooide en Oane richting achterlijn ging zijn inzet belandde in een melay van spelers. De scrimmage werd met een wreeftrap in de dak van het doel beslist door Nick 1-0.  Helaas in de slotfase toch nog een tegentreffer, ondanks dat keeper Jelmer zich liet horen bij een voorzet, kwam de bal bij toeval via een klutsbal bij de spits terecht die binnentikte.

Friese Boys C2 – Opende C1                                0-0

Opende had een feestopstelling gemaakt, maar Friese Boys door hun inzet kreeg mooie kansen maar Jan Peter, Klaas, Oane hadden het vizier niet op scherp staan. Opende was ook bij een treffer. Uiteindelijk toch nog een verdienstelijk punt.

Opende uitkomend in de 2e klasse werd winnaar van hun eigen toernooi.  Grootegast 2e en Friese Boys 3e.

Donderdag 2 juni het Surventotoernooi te Surhuisterveen vanaf 18.30 uur. Zaterdag 4 juni familiedag bij Friese Boys een ieder is uitgenodigd. ‘s morgens voor de jeugd tot en met C- junioren en ‘s middags voor de ouders, leden, supporters etc.

 

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys