Verslagen zaterdag 22 oktober 2016

Zaterdag 22 oktober 2016

Friese Boys JO15-1 – Leeuwarder Zwaluwen JO15-2         4-0         (3-0)

Friese Boys de laatste 3 wedstrijden niet verloren in de competitie, moest het opnemen tegen het laaggeplaatste Leeuwarder Zwaluwen. Bij Friese Boys ontbraken Marwan en Klaas in de selectie en waren er 13 spelers.

Om 10.15 uur werd er door Germ Hamstra het 1e fluitsignaal gegeven. Onder heerlijke weersomstandigheden werd er op een zanderig hoofdveld gespeeld. De doelgebieden waren nog geprikt, vanwege de overvloedige regen. Het deerde de spelers van Friese Boys niet. Zij kwamen prima uit de startblokken. Na enkele kansjes te hebben gemist opende Nick de score met een afstandsschot 1-0. Friese Boys bleef drukken op de verdediging van Leeuwarder Zwaluwen, die toch probeerden met een voetballende oplossing eruit te komen, dat lukte sporadisch. Uit een corner van Nick kopte Jan Peter de bal door en daar stonden Marten en Albert Jan, laatstgenoemde tikte de bal over de doellijn 2-0, zijn 1e doelpunt in deze competitie. De gasten kwam sporadisch in de buurt van keeper Jelmer, want de verdediging met Luut, Pieter, Ljibbe Sicco en Niels lieten weinig steekjes vallen. Friese Boys op dreef in de 1e helft kwam zelfs op 3-0 toen Nick na een interceptie op avontuur ging en alleen voor de keeper uiteindelijk afrondde. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft kwamen de gasten wat meer in het spel en keeper Jelmer kreeg meer werk te doen. Friese Boys kwam via de flanken Oane en Jan Peter een aantal malen goed door, gevoed door Lieuwe Kan, Albert Jan, Daniël of Nick, en behaalden de achterlijn, helaas was de laatste actie bij regelmaat onnauwkeurig. Toch zorgde Jan Peter met 3x een rebound voor 4-0. In de slotfase waren de gasten enkele malen dichtbij een treffer, maar keeper Jelmer was de baas en behield samen met het team de nul. Uiteindelijk een terechte overwinning. Friese Boys is inmiddels geklommen naar de 4e plaats. Zaterdag 29 oktober wordt er thuis gespeeld tegen Terschelling om 10.00 uur.

Friese Boys JO9-1-Hardegarijp JO9-1                                          3-10

KOLLUMERZWAAG- Vandaag stond er weer een bekerwedstrijd op het programma voor het eerste elftal van Friese Boys onder de 9. Na een aantal dikke overwinningen in de beker, vandaag de wedstrijd tegen de ongeslagen hoofdklasser Hardegarijp JO9-1. Een wedstrijd die normaal gesproken niet te winnen is.

Toch waren de eerste kansen voor Friese Boys. Twee kansen voor Jesse en éénmaal van Tjitze-Jenco hadden er voor kunnen zorgen dat Friese Boys verrassend de leiding zou hebben genomen. Toch was het Hardegarijp die na 7 minuten de leiding pakte. Kort daarna was het Lennart die met een goede redding een grotere schade kon voorkomen. Hierna was er weer een periode van evenwicht. Hardegarijp was combinerend de betere, maar Friese Boys hield goed stand. Jammer genoeg was één, of dit geval twee, momenten van concentratiegebrek genoeg om 2 doelpunten tegen te krijgen. Hardegarijp had in de eerste wedstrijden van het seizoen nog geen goal tegen gekregen, maar Friese Boys zou hier toch een einde aan maken. Van achteruit werd Jarno met een lange bal aangespeeld door gastspeler Fokke. Met 2 man voor hem wist hij met een listig balletje Jesse te bereiken die beheerst de 1-3 binnen schoot. Een prima ruststand tegen deze sterke ploeg.

Ook in de tweede helft hield Friese Boys goed stand. Helaas werden de kansen die Hardegarijp kreeg op een dusdanig goede manier uitgespeeld dat de Boys binnen een tien minuten toch 3 goals moesten incasseren voordat Tjitze-Jenco met een goede individuele actie de stand op 2-6 zette. Toch werd het nooit een echt spannende wedstrijd want Hardegarijp zorgde er al weer snel voor dat de marge weer op 6 werd gezet. Fokke wist met zijn goede afstandsschot nog een keer te scoren, maar het slotakkoord was toch weer voor hoofdklasser Hardegarijp. Al met al een goede wedstrijd van Friese Boys en hopelijk een goede leerschool voor de rest van de reguliere competitie.

Goals Friese Boys: Jesse, Tjitze-Jenco en Fokke