Verslagen zaterdag 25 november 2017

Friese Boys JO11-2 – Be Quick Dokkum JO11-5                      6-1 (4-0)

Geweldige eerste helft van Friese Boys is genoeg voor de overwinning.

KOLLUMERZWAAG- Friese Boys kon na de nederlaag van vorige week vrijuit voetballen. De voorjaarscompetitie zal met een keurige derde plek worden afgesloten. Met soms tijden geweldig voetbal werd er gewonnen van een versterkt Be Quick Dokkum JO11-5.

Omdat Be Quick JO11-5 in eerste instantie te weinig spelers had leek het er vrijdag nog op dat de wedstrijd zou worden afgelast. Gelukkig kon er met hulp van andere teams kon de wedstrijd gelukkig toch nog doorgaan. Dit had wel tot gevolg dat Be Quick, de nummer laatst op de ranglijst, er niet slechter op was geworden. Zeker de eerste helft was het een leuke en gelijk opgaande wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was, na een goede pass van Jarno, voor Sydse maar leidde niet tot een voorsprong. Kort hierna kwam Be Quick er ook een aantal keer er gevaarlijk uit, maar de goed spelende Jacob en de nimmer verzakende Foppe Durk konden deze uitbraken steeds in de kiem smoren. Na 6 minuten pakte Friese Boys dan toch de voorsprong. Na een schot op de paal van Jarno was Jelte alert om de 1-0 op het scorebord te zetten. Be Quick liet het er niet bij zitten en kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Gelukkig was Bart Gjalt ook vandaag weer goed in vorm en wist de gelijkmaker te voorkomen. Kort na deze reddingen was het Jarno die de 2-0 maakte waardoor Friese Boys even wat meer lucht kreeg.

Hierna testte Syl met een vlammend schot nog een keer het aluminium. Jammer genoeg voor Syl en Friese Boys leverde dit niet de 3-0 op. Deze multifunctionele speler speelde een geweldige eerste helft en een doelpunt was hem dan ook meer dan gegund. Maar na een ‘Barsalonese’ aanval over meerdere schijven wist Sape na een assist van Jarno dan toch de 3-0 te maken. Toen Jarno kort voor rust via een penalty de 4-0 wist te maken leek de tweede helft niet meer dan een formaliteit te worden.

De tweede helft was niet van een hoog niveau zoals de eerste helft wel was. Jelte wist, na een goede combinatie tussen Hielke en Sape, nog een doelpunt te maken en ook Sydse pakte zijn doelpuntje weer mee. Dat Be Quick tussendoor nog wist te scoren mocht de pret niet drukken.

Goals Friese Boys: Jarno (2), Jelte (2), Sydse en Sape

VV Anjum Jo 11-1 Friese Boys  Jo11-3

ANJUM- Vandaag moesten onze jongens het opnemen tegen de nummer 2 in de competitie.Op papier een loodzware wedstrijd. Zoals altijd begonnen onze jongen weer zeer fanatiek aan het spel, wat in het begin al resulteerde in een mooie kans voor Jitse. Helaas ging deze bal snoeihard naast. Nadat het spel wat op en neer ging, moesten we toch genoegen nemen met een ruststand van 10-0.

Na een peptalk van onze assistent leider Bram vlogen de jongens weer de box uit om het weer te proberen. De motivatie was zeer hoog, daardoor konden we in het spel toch goed meedoen en kansen creëren. Een goal kon nu bijna niet uitblijven. Na een dikke 10 minuten was het raak. In het middenveld werd goed gestreden en nadat Sytse de bal afpakte en een pass op Fokke gaf naar voren. Jitse nam de bal mee en liep op de goal af en schoot de bal kansloos voor de keeper in het net. Doordat Anjum ook nog wat kansen kreeg werd de eindstand uiteindelijk 17-1.

Toch goed gedaan jongens! Volgende week een wedstrijd waarbij de spelers ook zeker aan elkaar gewaagd zullen zijn, we zullen zien wat er dan gebeurd tegen VV BBC Bergum
Wij blijven achter onze jongens staan, zij zijn zeer gemotiveerd en hun talent zal er zeker een keer uitkomen.

©Verslag: Bauke Haarsma
© Foto´s: Erik Visser