Verslagen zaterdag 30 april 2016

VERSLAGEN ZATERDAG 30 APRIL 2016

Friese Boys 2 – BCV  3                                                              2-3

Wederom konden we de laatste thuiswedstrijd niet in een overwinning afsluiten. BCV bleek een maatje te groot, of waren wij een maatje te klein?

Dat ze de wil hadden om te winnen was bij BCV meer aanwezig dan bij ons. We starten overigens niet slecht en dat leverde ons na 30 minuten spelen de voorsprong op middels een binnen tikkertje van Jan Prins, op aangeven van Sietse Hoogsteen. Zo als gewoonlijk konden we niet lang genieten van de voorsprong, want Danny de Haan vergat even dat je de bal niet met je handen mag aanraken en zeker niet in de 16. Dit voorval leverde dus een strafschop op voor BCV, die goed werd ingeschoten en zodoende de stand weer op gelijke hoogte kwam.

Dat we direct na de pauze op achterstand kwamen is een logisch gevolg van  geen overwicht op het middenveld en te zwak ingrijpen in de verdediging. We kregen een ideale mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, middels een strafschop, die door Pieter van der Wijk werd gemist. Na enige tijd kregen we wederom een strafschop wegens hands van een BCV’r. Deze keer belaste Danny de Haan zich met het klusje en in eerste instantie werd de bal gestopt door de keeper van BCV maar Danny was er als de kippen(of haan )bij om de terugspringende bal alsnog in te koppen. Maar zoals zovele malen konden we ook vanmiddag niet een gelijkspel of een voorsprong vasthouden tot het einde. Niet veel later gaven we eigenlijk heel gemakkelijk de punten aan BCV, door slordig middenveldspel en nog slordiger verdedigen. Gelukkig hebben we genoeg punten gehaald om ons te handhaven in de derde klasse. Volgende week onze laatste wedstrijd in Oudwoude tegen WTOC, die nog strijd voor lijfsbehoud, dus dat wordt geen gemakkelijk klus en zullen de mouwen nog een keer moeten worden opgestroopt want dat WTOC dat heeft, dat is wel duidelijk.

Doelpuntenmakers: Jan Prins en Danny de Haan

Friese Boys 4 – Kootstertille 3                                           1-7

Het vierde elftal leed afgelopen zaterdag een pijnlijke nederlaag met maar liefst 1-7. Het team begon de wedstrijd veel te slap en stond binnen twee minuten spelen al met 0-1 achter. Hierna herstelde de ploeg zich wel enigszins en kreeg een aantal kansjes op de gelijkmaker. Toch kwam Kootstertille op 0-2 na slecht verdedigen bij de thuisclub. Kort voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Klaas Cuperus bracht Tjitze van der Land de aansluitingstreffer op de borden.

Na de frisdrank in de rust ging het de tweede helft helemaal mis met Friese Boys. Kootstertille scoorde slechts vijf keer en bespaarde de thuisclub een nog grotere nederlaag.

Friese Boys C2 – Stiens C3                                                   3-1         (0-1)

Friese Boys mocht na 3 weken eindelijk weer een wedstrijd gaan spelen. Alle 14 spelers aanwezig, coach Jitze was met vakantie. De tegenstander Stiens staat gezamenlijk met Friese Boys en Bergum op de onderste plaatsen met 4 punten. In Stiens werd met 5-1 gewonnen, na een achterstand van 1-0 bij rust. Om 10.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Germ Hamstra. Net als de laatste wedstrijd tegen VCR startte Friese Boys furieus aan de wedstrijd en dat resulteerde in een handvol kansen. Klaas raakte de paal, Marten kreeg van dichtbij een pass Klaas maar raakte de bal half, Jan Peter en Oane mikten op de keeper, helaas geen doelpunt. Friese Boys bleef druk op de defensie houden van Stiens. Afstand schoten van Nick en Luut waren een prooi voor de keeper, die nog wel een balletje losliet. In deze helft werden er nog 3 doelpunten afgekeurd en de paal werd nogmaals geraakt. De defensie met Ljibbe Sicco, Niels, Wolter en Luut maakten een degelijke indruk, maar toch ontstonden er enkele kansjes/corners voor de gasten naarmate de 1e helft vorderde. Uit een counter van Stiens werd de bal door de defensie niet opgeruimd en de bal bleef hangen en de schot van de 16 meter werd diagonaal ingeschoten en keeper Jelmer kon er net niet bij 0-1. Friese Boys het veldspel en de kansen, maar toch op achterstand in de rust 0-1. Net als de wedstrijd in Stiens. Gelukkig is Friese Boys na de winterstop wel wat gewend en de jongens blijven positief.

Vanaf het begin van de 2e helft wederom een spervuur van aanvallen en het publiek genoot van het zonnetje en de pot voetbal. Via de flanken kwamen de Boys door de defensie, maar Klaas en Oane konden alleen voor de keeper niet scoren, wederom paal en keeper. Uiteindelijk was het een verdiende gelijkmaker halverwege de 2e helft, Jan Peter was erbij betrokken, maar het was een eigen doelpunt van de gasten, die raakte de bal het laatst uit een scrimmage 1-1. Stiens bleef fel in de duels, maar de scheidsrechter had er goed het oog in en greep in waar nodig. Friese Boys voelde dat er meer te halen was en kwam op voorsprong toen Jan Peter op avontuur werd gestuurd en via de keeper leek de bal het doel in te rollen, maar Klaas en een tegenstander sprinten nog, volgens het oog raakten ze elkaar wel, maar de bal niet en werd het 2-1. Nick kreeg nog enkele kansen en schoot van afstand op de kruising. Stiens kwam nog wel in de buurt van Jelmer, maar de voorsprong bleef. In de slotfase besliste Klaas de wedstrijd door alleen voor de keeper binnen te schuiven 3-1. Dit was ook tevens de eindstand. Een dik verdiende overwinning.

Friese Boys F2 – SJO Bergum BCV comb.                  4-3

Kollumerzwaag – Friese Boys F2 trad vandaag zonder Fokke, maar met gastkeeper Robert, aan tegen de combinatie Burgum BCV. Het was dan ook even afwachten hoe het team zou reageren op het gemis van één van de sleutelspelers van het team. Maar bij het gemis van een vedette, staan er vaak andere spelers op. En zo ook nu; het hele team haalde haar niveau en vocht tot aan de laatste seconde.

Voor het eerst dit seizoen kwam Friese Boys in de beginfase op achterstand. Het was dan ook goed om te zien dat er hierdoor geen onrust of verslagenheid over de jongens kwam. Juist het tegenover gestelde was waar: de ruggen werden geregd en het gas ging er vol op.

Na een goede bal van Jelte was het Jesse die net naast schoot. Ook BCV kreeg een grote kans welke door een prima safe van Robert uit de goal werd geranseld. Maar even later was het toch Jesse K die de gelijkmaker maakte. Wie dacht dat het nu wel over en uit was met BCV kwam bedrogen uit. Het was juist BCV die na de gelijkmaker van Friese Boys weer de aanval zocht en na een 2-tal wapenfeiten wederom op voorsprong kwam.

Hierna kwam er een periode met kleine kansjes voor beide teams en leek er met een achterstand gerust te worden. Totdat spits Jarno doorhad dat de keeper van BCV de bal niet vanuit de handen uitschiet, maar de bal steeds neerlegde bij de spelhervatting. Net voor rust schiet de keeper van BCV de bal tegen de jagende Jarno aan. De bal valt voor hem neer en word in de lange hoek geknald, 2-2 net voor rust.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en waren de teams aan elkaar gewaagd. Na een bal op de lat van BCV was het Jesse K die Friese Boys voor het eerst vandaag op voorsprong zette, 3-2. Daarna was het BCV die weer gelijkmaakte. Gelukkig was het de vandaag zeer gedreven Jesse K die met zijn 3de van vandaag Friese Boys weer op voorsprong zette. Vanaf de zijkant schoot hij de bal met een geweldig schot in de lange hoek, 4-3. Daarna was het overleven richting het eindsignaal. Met man en macht werd er, onder aanvoering van de verdediger pur sang Javier ‘de Rots’ Henstra, gevochten om de voorsprong te behouden. En dat lukte. Een groot, groot compliment voor het hele team!

Robert: zeer solide en geweldige uittrappen richting de voorste linie.

Jelte: enorm veel meters gemaakt. Van voor tot achter belangrijk geweest.

Javier: verdedigend uitmuntend en zeer belangrijk in de laatste linie

Lennart: moeiteloos staande gehouden. Van keeper tot goede verdediger

Jesse S: klein van stuk, groots voorop in de strijd.

Dian: goed loopvermogen, schuwt geen duel en voetbalt als een echte kerel

Jesse K: sleurend, bikkelend en vechtend zonder de doelgerichtheid te verliezen

Jarno: sluw, kaatsend, goed positie kiezend en scorend

Goals Friese Boys: Jesse (3), Jarno (1)

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Friese Boys F2 – SJO Bergum-BCV. Uitslag 4-3. De foto’s zijn gemaakt door Erik Visser.