Verslagen zaterdag 30 september 2017

Zaterdag 30 september 2017

Friese Boys JO15-1 – Be Quick D. JO15-2                    3-3         (1-3)

Na de verloren wedstrijd tegen Drogeham speelde Friese Boys de 1e competitiewedstrijd tegen het reserveteam van Be Quick Dokkum. In de selectie van Friese Boys zijn enkele wisselingen geweest, omdat Friese Boys JO15-2 is opgedeeld in de selecties van Friese Boys JO15-1, Friese Boys JO13-1 en Friese Boys JO13-2. Pieter Pel en Jan Peter Boorsma zijn toegevoegd aan de selectie van Friese Boys JO17-1 en Jarno de Jong, Jen Kempenaar en Bauke Jan van der Veen zijn toegevoegd aan Friese Boys JO15-1 selectie. Yoran Weistra was afwezig en daardoor waren er 13 spelers aanwezig.

Onder leiding van Germ Hamstra werd er om 9.00 uur afgetrapt. Be Quick startte met prima veldspel en Friese Boys had het nakijken en kwam bij regelmaat een stapje te laat. Vanaf de rechterkant kwamen gevaarlijke voorzetten op het natte veld, maar de achterhoede kon ternauwernood voor opruiming zorgen. Oane had zijn eerste kans maar in plaats van te schieten van dichtbij, nam hij de bal aan en de bal schoot van zijn voet. Halverwege de 1e helft kwam Friese Boys op voorsprong een onderschepping van Ljibbe Sicco en daarna een uitstekende pass op Oane werd nu wel overtuigend afgemaakt 1-0. Friese Boys dacht daarna dat ze minder strijd hoefden te leveren, maar Be Quick ging door met hun veldspel en de kansen kwamen en ook de goals 1-1 door een aanval uit het boekje met een perfecte voorzet en een tik in bal. Even later nog 2 goals uit klutssituaties en de gasten waren scherper en de ruststand werd bepaald op 1-3.

Net als tegen Drogeham werd de 2e helft vanaf het begin kort op de man gespeeld en in balbezit werden betere keuzes gemaakt. Moet gezegd worden dat Luut prima speelde op voorstopper en libero Ljibbe Sicco bij regelmaat op tijd was om de gaatjes in de defensie te dichten. Marwan speelde een moeilijke wedstrijd maar uit een dood spelmoment van Nick, kon Marwan de rebound binnen tikken 2-3. De spanning was weer terug in de wedstrijd. De scheidsrechter liet het een wedstrijd worden en de spelers zochten de grens op en soms er over heen. Be Quick kreeg kansen uit vrije trappen/corners, maar keeper Jelmer had er goed het oog in. Middenvelders Nick en Eelze die goed in de wedstrijd zaten, zorgden voor aanvoer van de voorwaartsen Sieds, Marten en Oane. Een overtreding op Marten werd een vrije trap door Nick voor geslingerd, Marwan leek hem aan te raken en de bal leek over de lijn en de rebound van Marten ook, na enkele seconden besloot de scheidsrechter een doelpunt toe te kennen 3-3. In een spannende slotfase werd niet meer gescoord. Een gelijkspel op basis van strijd een terechte uitslag. Pluim voor de Friese Boys JO15-1 team. Woensdag 4 oktober speelt Friese Boys voor de beker in en tegen 1e klasser Hardegarijp om 19.30 uur. Er staat niets meer op het spel, want Drogeham is al door. Op voetbal.nl stond al een uitslag ingevuld van 6-2 en zaterdag 7 oktober wordt de wedstrijd in Leeuwarden gespeeld tegen Leovardia om 11.30 uur.

Friese Boys JO11-2 Leovardia JO11-4                    9-3 (3-0)

Kollumerzwaag- Na vorige week net te hebben verloren, heeft Friese Boys JO11 zich prima hersteld van deze zure nederlaag. Vandaag werd er afgetekend gewonnen van het Leeuwarder Leovardia.

De eerste 10 minuten werd er nog niet gescoord. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd en het was dan ook afwachten aan welke kant de eerste goal zou vallen. De grootste kans in deze beginfase was voor Jarno, die door een prima steekpass van Sape, alleen op de keeper af kwam. Helaas stuitte hij in de één tegen één situatie op de keeper van Leovardia.

Na een 10 minuten wist Friese Boys toch de ban te breken. Jarno wist de bal goed bij Sydse te krijgen en met een goed geplaatst schot wist hij Friese Boys op voorsprong te brengen. Na deze goal waren de rollen omgedraaid en wist Sydse dit keer Jarno te bereiken die met een goede kopbal de voorsprong verdubbelde. Hierna drong Leovardia wel even aan, maar met een achterhoede welke bestaat uit Jacob en Foppe Durk viel er weinig eer te behalen. Nog voor rust wist Jarno na een uittrap, dus assist, van Bart Gjalt er nog 3-0 van te maken.

Na rust begon Friese Boys slecht en dit resulteerde dan ook in een tegentreffer. Met een 3-1 tussenstand was het zaak om de kop er wel bij te houden. Gelukkig wist Friese Boys, via treffers van Jarno en Syl 2x, al snel weer een veilige marche te creëren.  Na deze treffers kon de wedstrijd vrij gemakkelijk uitgespeeld worden. Jarno wist nog een keer Jelte te bedienen en hierna kon Jarno nog een keer profiteren van een goede dribbel van Hylke. Na nog een goal van Leovardia was het slotakkoord, na een snelle counter, voor Friese Boys. Al met al een prima overwinning van dit team die naast veel strijd ook laat zien dat ze prima kunnen voetballen.

Goals Friese Boys: Jarno (5), Syl (2), Jelte (2) en Sydse

VC Trynwâlden JO11-2 – Friese Boys JO11-3

Sportpark Keatsjemuoilan, Veld 1  Aanvang wedstrijd 09:00 uur

De volgende spelers mochten hun kleurrijke kicksen showen op het veld:

Jarno van kammen, Jan de Boer, Jesse Boorsma, Jesse Jan Smid, Wiebe Hansma, Jitzse de Vries, Sytse Haarsma en Lennart Leon Visser. Afwezig: Fokke Smedema  Leiders: Otto Smid en Bauke Haarsma

De hele week hadden ze uitgekeken naar deze wedstrijd en dus was het een behoorlijke teleurstelling voor de Friese Boys spelers toen ze hun geplande tegenstanders uit het krachthonk vandaan zagen komen. Ze waren allemaal een maatje te groot, dus wisten de spelers dat het een hele moeilijke klus zou worden. Ondanks deze ongelijke strijd, werd er mooi en georganiseerd voetbal op de mat gelegd. De jongens stonden netjes op hun posities, en er werd behoorlijk goed over er weer gespeeld.

 Jarno van Kammen liet met enkele acties zien over uitstekende kwaliteiten te beschikken en maakte goed gebruik van zijn lichaam.

Jan de Boer liet zijn snelheid een aantal malen formidabel zien via de linkerkant van het veld en zoals altijd ontzettend fel in de verdediging.

Jesse Boorsma showde aan de rechterkant van de verdediging dat hij zijn mannetje stond, en wist een aantal zeker lijkende doelpunten te voorkomen.

Jesse Jan Smid wist ondanks de felle tegenstand de goal een aantal keer magistraal te bereiken en was zowel in aanvallend als verdedigend opzicht uitstekend van de partij.

Wiebe Hansma stond centraal achterin en dat was merkbaar keer op keer liep de aanval van de tegenpartij hier op stuk en werd zo een doelpunt voorkomen.

Jitse de Vries was zowel in de aanval als de verdediging te vinden. Al zijn energie die hij in zich had kwam er in deze wedstrijd uit. Een tomeloze inzet en een paar formidabele passes liet hij deze wedstijd zien .

Sytse Haarsma had er zin in vandaag, hij wist het doel van de tegenstander een aantal keer te bereiken. De duels ging hij zeker niet uit de weg en wist op deze manier de bal vaak weer binnen de ploeg te krijgen.

Lennart Leon Visser wist vandaag dat alle ogen op hem gericht waren. Zo kon hij deze wedstrijd zijn kunsten meerdere malen laten zien met reddingen van wereld klasse.

Op het kunstgrasveld van Trynwâlden werd de uitslag uiteindelijk bepaald op 13-0.

©Verslag Johann de boer

©Foto´s Erik Visser

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Trynwalden JO11-2 tegen Friese Boys JO11-3.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys