VIOD 1 – Friese Boys 1 zaterdag 2-10-2021

VIOD MET ROYALE CIJFERS LANGS FRIESE BOYS: 4-0

DRIESUM – Zaterdag speelde Friese Boys de uitwedstrijd tegen VIOD Driesum. Het werd een royale nederlaag: 4-0.

Al in de eerste minuut moest Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma handelend optreden na een inzet van Erik van der Veen. Na foutief uitverdedigen van VIOD kreeg Pier Kempenaar een mogelijkheid maar de aanvaller schoot de bal over het doel. Een vrije trap van Erik van der Veen werd fraai gestopt door Jelmer Boorsma. De Friese Boys-doelman redde ook na een goede actie van Jelmer Roodhart. Pieter-Ele Kuitert knalde over op aangeven van Erik van der Veen. Twee minuten later had Kuitert na een goede actie wel succes, 1-0. Een hard schot van Roelof van der Veen verdween over het Friese Boys-doel.

Na de thee redde Jelmer Boorsma bij een kans van Erik van der Veen en kopte Roelof van der Veen tegen de lat. Enkele minuten later was het wel raak toen Erik van der Veen de bal langs doelman Boorsma schoot, 2-0. Een doelpunt van Erik van der Veen werd even later wegens buitenspel afgekeurd. Het werd 3-0 door een kopbal van Pieter-Ele Kuitert. Friese Boys moest daarna met tien man verder omdat Aldert Hietkamp zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Dennis Dijkstra. Een schot van Nick de Graaf werd goed gestopt door VIOD-doelman Pieter Meindertsma. Elwin de Jong verscheen alleen voor het VIOD-doel maar hij schoot naast. In de slotseconden zette Erik van der Veen de 4-0 eindstand op het scorebord.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra