Wederom winst voor Friese Boys JO17 in beker

Wederom een winst voor de Friese Boys JO17 in de tweede bekerwedstrijd

Op zaterdag 5 september 2020 was het tijd voor de tweede bekerwedstrijd van Friese Boys JO17. Na de ruime zege van 12-1 vorige week tegen Buitenpost JO17-3 waren de verwachtingen voor deze wedstrijd natuurlijk hoog.

Om half elf werd met de volgende 11 spelers in Zoutkamp gestart: Klaas Pieter, Jan, Siem, Sietse, Marnick, Sytze, Daniel, Milan, Sieds, Jarno en Rowan. Op de bank zat als wisselspeler Oane. Ook deze week hoefden we niet lang te wachten op de eerste goal. Al in de 3de minuut zag Sieds een kans om Rowan aan te spelen door het midden van de tegenstanders verdediging en Rowan hoefde niet lang na te denken en zette de score op 0-1. Deze goal had de tegenstander duidelijk wakker geschud, want in de komende minuten herpakte de tegenstander zich goed. Toch bleef de 2de goal niet lang uit. In de 17de kwam er een goede lange bal vanaf achter op Rowan, die sprintte vervolgens zijn directe tegenstander eruit en kon de bal panklaar leggen voor Milan bij de tweede paal: 0-2.

De reactie van de tegenstander bleef echter niet lang uit. Een kleine 7 minuten later werd er door een prima een-tweetje een opening in de verdediging gevonden door de tegenstander en werd de 1-2 op het scorebord gezet. Nog voor de rust werd het verschil weer op 2 goals gezet door Sieds. Een afgeslagen corner kwam bij hem in de voeten terecht op het randje van de zestienmeter en hij schoot de bal via de binnenkant paal binnen: 1-3.

Na de thee bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Friese Boys had het grotere deel van het balbezit en had ook de kansen op meerdere goals, maar die bleven uit. Hierdoor was het geloof op punten er nog steeds bij de tegenstander. Het verdedigende duo Siem en Oane hielden het centrum goed dicht, maar konden in de 60ste minuut niet voorkomen dat de aanvaller van de tegenstander diep werd gestuurd en de aansluitingstreffer binnenschoot: 2-3

Gelukkig werd de scherpte snel weer opgepakt door de 11 van Friese Boys en lieten ze niet over zich heen lopen. In de 68ste minuut veroverde de sterkspelende linksback Marnick de bal op de eigen helft, dribbelde door naar de helft van de tegenstander en gaf een goeie steekpass op Sieds. Deze twijfelde niet lang en verruimde het verschil weer naar 2 goals: 2-4.

De tegenstander gaf de hoop niet op en bleef hun eigen spelletje spelen. Hierdoor moest Klaas Pieter, die nog weinig te doen had gehad, zich ook laten gelden, met een goede save voorkwam hij de aansluitingstreffer. In de laatste minuut was hij wel kansloos toen de aanvaller van Zeester een schot loste, die door een verdediger van richting werd veranderd zo dat de bal over de keeper heen vloog: 3-4. Na deze goal floot de scheidsrechter voor het einde en gingen de 3 punten dus mee terug naar Kollumerzwaag.

Deze 3-4 winst zorgt ervoor dat de Friese Boys JO17-1 bovenaan staat in de poule van de beker en een goede uitgangspositie heeft om door te gaan in de beker. Volgende week staat de laatste en dus beslissende wedstrijd in de poule op het programma tegen VV Opende. Het belooft een leuke en spannende wedstrijd te worden!