Wykels Hallum JO13-2 Friese Boys JO13-1 zaterdag 5-3-2022

Grote overwinning Friese Boys JO13 tegen Wykels Hallum JO13-2.

Op zaterdagmorgen 5 maart vertrokken de Friese Boys vol goede moed richting Cornjum. Na de wedstrijd tegen FC Bergum die in de laatste minuten nog een gelijk spel opleverde, waren de leiders benieuwd hoe de ploeg ervoor stond. Eind vorig jaar was er ook al gespeeld tegen Wykels Hallum en was er een kleine overwinning behaald. Omdat de velden te nat waren moest Wykels Hallum uitwijken naar Cornjum. Om 10:00 waren de Friese Boys aanwezig zodat na de warming up om klokslag 10:30 kon worden begonnen met de wedstrijd.

Vandaag stond Marvin op goal, de verdediging bestond uit Lennart, Jesse Jan(aanvoerder), Hessel en Jesse. Het middenveld bestond uit Jacob, Sytse en Jarno. De aanvallers waren Giovanni, Jelte en Bouke. Op bank starten Durk, Jitse, Bjorn en Arjen. Tijdens de wedstrijd zou er door worden gewisseld zodat iedereen de nodige speelminuten zou krijgen. Vol goede moed werd er door de Friese Boys begonnen aan de wedstrijd. Het overwicht was er en de Friese Boys gingen vol in de aanval. Na 2 minuten was er een grote kans voor Jelte, met een minuut later weer een grote kans Giovanni, beide kansen werden gestopt door de keeper van Wijkels Hallum. De toon was gezet en nu Wykels Hallum geen kans geven, zodat zij een voorsprong kunnen nemen. De verdediging die er vandaag stond liet dat zeker de eerste helft niet gebeuren. Na 5 minuten werd er dan wel gescoord uit een corner door Sytse, zodat de Friese Boys op voorsprong kwamen 0-1. Dit gaf de ploeg een goed gevoel en vertrouwen dat er meer viel te halen vandaag. Maar het was niet Friese Boys die doorgingen, nee er kwam een grote kans voor Wijkels Hallum. Met een goede redding van Marvin werd dit voorkomen. Na deze speldenprik van Wijkels Hallum, waren het de Friese Boys die de ploeg was die de meeste kans op een doelpunt maakte. Na een grote kans voor Jelte en Bouke was het Giovanni die in de 13de minuut een mooi doelpunt wist te maken 0-2. Daarna was het Jitse die met mooi samenspel 2 minuten later wist te scoren 0-3. De Friese Boys gingen door en het was 1 richtingsverkeer richting de goal van Wykels Hallum. De ploeg speelde heel erg goed en de grote kansen hoefden alleen te worden afgemaakt. In de 16de minuut was het werderom Jitse die wist te scoren 0-4. Ook wil ik de radslag nog even benoemen die Giovanni maakte omdat hij de assist had gemaakt. Jitse voltooid de hattrick toen hij in de 25ste minuut nogmaals wist te scoren 0-5. Het waren nu de Friese Boys die wedstrijd domineerde. Met goed samenspel en vol overgave was deze voorsprong voor de gehele ploeg. Alleen werd zo nu en dan de ruimte niet goed genoeg benut anders waren er nog meer doelpunten gevallen. Aan het einde van de eerste helft was er nog een corner voor de Friese Boys die door Jacob werd genomen. Jesse Jan was vanuit de verdediging naar voren gelopen en zag kans om de bal over de keeper heen te lepelen 0-6. Met deze grote voorsprong gingen de Friese Boys om ranja en de leiders om een bakje koffie.

De tweede helft begon en de leiders waren benieuwd of de Friese Boys dit door konden zetten. De tweede helft werd helaas een hele andere wedstrijd dan de eerste helft. Nu was het Wykels Hallum die de bovenliggende partij was. Het lukte gewoon even niet voor de Friese Boys en dat kan gebeuren. Gelukkig was het Marvin die opstond en met de nodige reddingen ervoor zorgde dat hij vandaag de 0 hield. Ook bleek het dat Wykels Hallum geen afmaker hadden. Dit ging bij de jongens doorwerken en er lukte eigenlijk niks meer. Behalve in de 54ste minuut was er een aanval van Friese Boys waarbij de voorzet werd afgerond door Lennart 0-7. Dit bleek ook de eindstand van de wedstrijd te zijn. Tevreden vooral over de eerste helft keerden de spelers, leiders en supporters huiswaarts. Deze dikke overwinning was behaald door het gehele team en dat is het belangrijkste. Nu dit doorzetten naar de volgende wedstrijd 12 maart mogen de Friese Boys thuis Ropta Boys ontvangen.

Verslag en foto’s: Otto Smid