Friese Boys 1 – WTOC 1 zaterdag 19-2-2022

WTOC IN DERBY  LANGS FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – WTOC heeft de derby tegen Friese Boys gewonnen. Het beslissende doelpunt werd in de tweede helft gescoord.

In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de toeschouwers. Beide ploegen werkten hard maar dat leverde geen goed voetbal op. Na twintig minuten vloog een vrije trap van Rienk Postma over het WTOC-doel. Aan de andere kant schoot Wierd de Vries de bal naast het Friese Boys-doel. Friese Boys-doelman Jelmer Bloem redde knap op een inzet van Tedo de Bruin.  Friese Boys kreeg een mogelijkheid via Dirk-Jan Heidstra maar diens inzet ging naast. DE laatste mogelijkheid was  ook voor Friese Boys maar doelman Geoffrie Hoiting redde op het schot van Andries van der Zwaag.

Na zes minuten in de tweede helft nam WTOC de leiding. In een onoverzichtelijke situatie drukte verdediger Wierd de Vries de bal over de doellijn, 0-1. Een inzet van Jaap de Bruin verdween over het Friese Boys-doel en Nyckele Smeding kopte het leer in handen van goalie Bloem. Een kopbal van Jan Kempenaar werd ook een prooi voor Bloem. Aan de andere kant was Dirk-Jan Heidstra gevaarlijk maar zijn schot ging naast het WTOC-doel. Jaap de Brruin was dicht bij de beslissende treffer maar hij schoot tegen de paal. In de laatste minuut werd ook Nyckele Smeding nog gevaarlijk maar een doelpunt werd het niet waardoor het 0-1 bleef.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra