Friese Boys gedegradeerd na verlies tegen Kollum

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Kollum met 0-5 verloren en is daardoor gedegradeerd naar de 4e klasse. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Meindert Eelke Hilboezen, vader van 1e elftal speler Erik Hilboezen. Bovendien bekleedde Meindert Hilboezen diverse functies bij Friese Boys. De ploeg uit Kollumerzwaag speelde de wedstrijd met rouwbanden.

De wedstrijdbal werd aangeboden door Siebe Bos Sport uit Kollum. Friese Boys was in de eerste tien minuten dicht bij een doelpunt maar een vrije trap van Johannes Beiboer ging rakelings naast. Het was Kollum dat de leiding nam: Na een foute pass bij Friese Boys  volgde een snelle aanval van de gasten die werd afgemaakt door Gerard van Zonneveld, 0-1. Schoten van Pier Kempenaar van Friese Boys hadden geen resultaat. Kollum breidde de voorsprong uit en opnieuw was Gerard van Zonneveld de schutter, 0-2. Kollum was sterker en kreeg een unieke kans op 0-3. Na een overtreding op Romke Bos gaf arbiter De Zeeuw een strafschop aan de gasten. Hoekstra stopte het schot van Arne-Jan de Boer echter uitstekend.

Tweede helft

Friese Boys probeerde wat terug te doen en Marten Starkenburg raakte het zijnet. Een inzet van Eberhard Kloosterman werd gestopt door Kollum-doelman Johan Vonk. Auke Hoekstra stopte een inzet van Arne-Jan de Boer maar de bal kwam bij Romke Bos en toen was het wel raak, 0-3. Na een corner was het verdediger Henco-Jan Bijlsma die scoorde, 0-4. Auke Hoekstra stopte een inzet van invaller Alex van der Veen. In de slotminuut had Van der Veen na een prima actie wel succes, 0-5.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.