Verslag Friese Boys – Haulerwijk zaterdag 28 oktober 2017

HAULERWIJK IS FRIESE BOYS DE BAAS

Friese Boys is ook tegen vv Haulerwijk tegen een nederlaag aangelopen. De gasten namen binnen een kwartier een 0-2 voorsprong en die klap kwamen ‘De Boys’ niet meer te boven. Na negentig minuten stond er uiteindelijk een 1-3 eindstand op het scorebord.

Friese Boys was na twee minuten dicht bij een voorsprong .Na een hoekschop van René de Jong was het Sean Humphries die inkopte maar de bal werd van de doellijn gehaald. Een schot van Johannes Beiboer werd gestopt door Haulerwijk-doelman Jurjen Huurman. Het waren de  gasten die na acht minuten de leiding namen. Na een pass van Patrick Hilhorst schoot Jeroen Donkers de bal achter doelman Jelmer Bloem, 0-1. Marten Starkenburg was dicht na een pass van Wietse van der Land dicht bij de gelijkmaker maar doelman Huurman bracht redding. Aan de andere kant schoot Louw-Jan Beijert hard over na een voorzet van Patrick Hilhorst.  Opnieuw was Marten Starkenburg gevaarlijk maar ook nu werd de bal van de lijn gehaald. Het doelpunt viel andermaal aan de andere kant. Patrick Hilhorst zag zijn schot gestopt door Jelmer Bloem maar in de rebound schoot dezelfde speler wel raak, 0-2. Bijna was het 0-3 toen een daverende knal van Romar Elsinga tegen de lat belandde. Na een misser in de Friese Boys-defensie leek Louw-Jan Beijert te scoren maar Bloem bracht redding.

Na de thee schoot Patrick Hilhorst over na goed terugleggen van de ingevallen Thom Mulder. Toch werd het 0-3. Na een pass van Youri ter Veld schoot Patrick Hilhorst nu wel raak, 0-3. De gasten kregen via Thom Mulder en Louw-Jan Beijert twee uitstekende kansen op 0-4 maar evenzovele keren redde Jelmer Bloem prima. Na twintig minuten scoorde Friese Boys tegen. Na een hoekschop kopte Jelmer Brinkman raak, 1-3. Friese Boys kreeg daarna via Pieter van der Zwaag en Sean Humphries mogelijkheden maar doelman Huurman liet zich niet meer verrassen zodat het 1-3 bleef.