Verslag Friese Boys JO11-3

DE WESTEREEN- V.V.Z. was zaterdag 14 oktober de tegenstander van Friese Boys JO11-3. Na een verdiende winst(3-4) eerder die week tegen vv VIOD Driesum, stonden de mannen op scherp.

Na een peptalk van de trainer waren de mannen klaar om aan te vallen. Na de groepsyell vielen de mannen of in dit geval de Friese leeuwen aan en boden ze Voetbalvereniging Zwaagwesteinde goed tegenstand. Met in de verdediging Jan en Jesse met opkomende verdediger Wiebe kwam het gevaar van achteren en werden er strakke ballen naar middenvelders Jesse Jan, Sytse en Jarno gespeeld die voor de goal gingen of de spitsen Jitse en Fokke bedienden. Na een paar succesvolle aanvallen, waarbij helaas de ballen langs de verkeerde kant van de paal gingen, was het de beurt aan V.V.Z. om aan te vallen. Maar daar stond onze keeper Lennart die de ballen vakkundig uit de hoeken tikte. Toch wist V.V.Z. in de eerste helft toch nog hier en daar een klein gaatje te vinden om de bal in de goal te krijgen. Na de eerste helft was de score 3-0 een uitslag waar Friese Boys zeker verder mee kon.

Na een beker limonade, werd er beloofd dat Friese Boys de tweede helft er ook vol voor zou gaan. Na de groepsyell in de kleedkamer is dat zeker ook gebeurt, waarbij de spelers al hun energie eruit hebben gegooid en zo de wedstrijd konden afsluiten op een 6-0 achterstand. De stijgende lijn is ingezet en de trainer en leider zijn trots en met een tevreden gevoel naar huis terug gekeerd. Op naar de oefenwedstrijd a.s. donderdag tegen SC Veenwouden in Kollumerzwaag.

©Verslag: Otto Smid
©Foto´s: Erik Visser