Verslag Friese Boys JO9-1

Friese Boys JO9-1 – Niekerk JO9-1  8-4 (5-1)

KOLLUMERZWAAG- Vandaag was het D-Day voor Friese Boys JO9-1. Op eigen veld kon het getalenteerd team van het trainers duo Feenstra-Komrij een subliem seizoen afronden met het kampioenschap in de 2de klasse. Na een vroege achterstand bleven de 3 punten, en dus het kampioenschap in Kollumerzwaag.

Of het nou de zenuwen waren of gemakzucht, maar Niekerk was in de eerste 5 minuten van de wedstrijd de betere. Na een snelle uitbraak zagen de boys al na 3 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Na een afgeslagen aanval van Friese Boys wist Jesse uit een goed genomen corner van Wieger de gelijkmaker binnen te werken. Een mooie opsteker en bovenal een grote opluchting voor het team. Na de gelijkmaker kwam er meer schwung in het spel. Topscorer van het seizoen Jesse Komrij maakte zijn faam waar door ook de 2de, 3de en 4de te maken. Toen Wieger kort voor rust de 5de nog wist te maken leek het kampioenschap binnen.

Leek, want kort na rust was het Niekerk die zorgde voor de 5-2. Maar gelukkig was daar Tjitze Jenco die met een goede actie ervoor zorgde dat Jesse zijn 5de van de dag kon maken. Toch gaf Niekerk haar niet gewonnen en het was te danken aan de mannen achterin (Lennart, Javier en Foppe Durk) dat de voorsprong niet verkleind werd. Toen middenvelders Jelte en Syl de combinatie met elkaar aangingen en zorgden voor een marge van 4 goals knalden de eerste vuurpijlen boven het veld uiteen en werd het kampioenschap al voorzichtig gevierd. Ook de vierde goal van Niekerk kon het feestgedruis niet meer verpesten. Toen Jarno kort voor het eindsignaal ook nog eens met een snoeiharde kopbal de eindstand van 8-4 op het bord zette kon het welverdiende feest worden gevierd. Meer foto´s op de Facebook pagina van Friese Boys.

Goals Friese Boys: Jesse (5), Syl, Wieger en Jarno

©Verslag: Friese-Boys.

©Foto´s: Erik Visser.