Verslag Friese Boys – Wykels-Hallum 31-10-2015

GEEN PUNTEN VOOR FRIESE BOYS TEGEN WYKELS HALLUM

KOLLUMERZWAAG – Het is Friese Boys niet gelukt om in de thuiswedstrijd tegen Wykels Hallum punten te pakken. Na een 0-1 ruststand werd het 0-2 voor de gasten.

Friese Boys begon met Auke Hoekstra in het doel. De goalie moest zich echter in de rust opnieuw geblesseerd laten vervangen. In de beginfase had Friese Boys het redelijk voor elkaar. Auke Hoekstra stopte na negen minuten een vrije trap van Pieter Dijkstra. Gaandeweg kregen de bezoekers toch enkele kansen. Een voorzet van Pieter Dijkstra belandde via een Friese Boys-hoofd tegen de lat. Auke Hoekstra redde met de voet na een schot van Gwen Dijkstra en Kevin Dijkstra schoot naast. Voor Friese Boys kreeg Johannes Beiboer een mogelijkheid maar de aanvaller richtte te hoog. Hoekstra redde nogmaals op een inzet van Pieter Dijkstra. Vier minuten voor de thee was het toch raak: Na een verre ingooi belandde de bal voor de voeten van Pieter Dijkstra die raak schoot, 0-1.

Na de rust kwam Chris Merkus voor Hoekstra en Andries van der Zwaag voor de eveneens geblesseerde Eelke Venema. Erik Niemarkt zette Pieter Dijkstra alleen voor Merkus maar de doelman redde uitstekend. Anton Wiersma schoot de rebound over. Niemarkt schoot zelf even later naast waarna Kevin Dijkstra na een vrije trap van Bjorn Dijkstra de score verdubbelde, 0-2. Pieter Dijkstra en Erik Niemarkt kregen nog kansen te score uit te breiden maar slaagden hierin niet. Aan de andere kant kwam Johannes Beiboer net tekort om een voorzet van Lammert Dijkstra in te tikken. Het bleef daarom 0-2.

“Als je met 0-2 wint mag je tevreden zijn” aldus Pieter Dijkstra van Wykels Hallum. “Het ging echter wel moeizaam. Aan de bal waren we onrustig. In de eerste helft zakte Friese Boys in. In de tweede helft moesten ze komen en kregen we meer ruimte. We zijn in de tweede helft niet meer in gevaar geweest”.

“We begonnen goed” vond Lammert Dijkstra van Friese Boys. “Het stond qua organisatie goed. Toch krijgen we een goal tegen. We creëren zelf niet veel kansen en als we al een mogelijkheid krijgen dan maken we het niet af. We hebben een zwaar programma voor de boeg maar daarin zie ik ook kansen om ons te verbeteren. Ieder punt is meegenomen.”