Verslag oefenduel Friese Boys – Wardy zaterdag 25 november 2017

Oefenwedstrijd Friese Boys 1 – Wardy 1

De competitiewedstrijd van Friese Boys tegen Harkema Opeinde werd afgelast en daarom werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen Wardy op het kunstgrasveld van Zwaagwesteinde. Na het eerste fluitsignaal van Hielke de Graaf ging Friese Boys meteen in de aanval en deze middag was Friese Boys erg effectief in het afronden van de kansen. Binnen 10 minuten werd er drie keer gescoord uit bijna even zoveel kansen. Johannes Beiboer rondde een goede voorzet van Pieter van der Zwaag af en daarna was het de beurt aan Erik Hilboezen die de bal diagonaal achter de keeper van Wardy schoot. Rene de Jong rondde een voorzet van Johannes Beiboer doeltreffend af en zorgde daarmee voor een 3-0 voorsprong. Hierna werd Friese Boys slordig waardoor Wardy iets beter in de wedstrijd kwam zonder dat dit kansen leidde. Eberhard Kloosterman en Rienk Postma konden vaak nog op het laatste moment de aanvallen onderbreken. Andries van der Zwaag ging even later goed door en kon een voorzet van Lammert Dijkstra tot doelpunt promoveren, 4-0. Even later was Andries de aangever. Met een steekbal zetten hij Erik vrij voor de keeper, die de bal beheerst in de korte hoek schoof, 5-0. Vlak voor rust kon Wardy, na slecht verdedigend werk van Friese Boys, de eretreffer scoren. Met een fraai schot werd Jelmer Bloem kansloos gepasseerd. De ruststand werd hiermee bepaald op 5-1. In de rust werden Eelke Venema, Pieter van der Zwaag en Lammert Dijkstra gewisseld voor Sean Humphries, Sander Hoekstra en Mark de Boer. Na rust was het spel van Friese Boys minder nauwkeurig wat veel balverlies en rommelig voetbal opleverde. Een doelpunt van Sander Hoekstra werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later had Sander wel succes en kon het zesde doelpunt van Friese Boys scoren. 7-1 werd het na een intikkertje van Mark de Boer uit een breedtepass van Sander. Wietze van der Land benutte een strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 8-1. Hopelijk kan er volgende week wel competitievoetbal worden gespeeld.