Verslag SC Franeker-Friese Boys zaterdag 4 februari 2017

FRIESE BOYS IN TWEEDE HELFT ONDERUIT TEGEN SC FRANEKER

FRANEKER – Friese Boys hervatte de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen SC Franeker. De thuisclub won dit duel met 3-0. In de eerste helft was Friese Boys niet de mindere, maar in de tweede helft ging het mis.

In de beginfase waren er niet veel kansen voor beide partijen. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys had geen probleem met een schot van Jan van Duijn en aan de overkant kopte  Pier Kempenaar naast het Franeker-doel.  Gaandeweg kwam de thuisclub dichter bij het doel van Hoekstra die een inzet van Van Duijn stopte en een knal van Joshua Cuperus over het doel zag vliegen. Namens Friese Boys kwam René de jong twee keer in kansrijke positie maar beide keren kreeg De Jong de bal niet onder controle. Sander Hoekstra kreeg eveneens een kans maar zijn kopbal ging naast.

In de eerste minuut van de tweede helft was Franeker dicht bij een treffer maar het schot van Van Duijn werd gestopt door Hoekstra. Nadat een vrije trap van Wietse van der Land was gestopt door thuisclub-doelman Dennis Zijlstra nam Franeker de leiding. Een schot van Jan van Duijn werd van richting veranderd en belandde achter Auke Hoekstra, 1-0. Sander Hoekstra was na een voorzet van Erik Hilboezen dicht bij 1-1 maar zijn kopbal werd gestopt door Zijlstra. Een fout in de Friese Boys achterhoede werd daarna afgestraft door invaller Jeffrey Guertin, 2-0. Na een pass van Joshua Cuperus leek Van Duijn 3-0 te scoren maar zijn inzet belandde tegen de paal. Guertin wilde niet voor zijn ploegmaat onderdoen en raakte eveneens het aluminium. In de slotfase werd het toch nog 3-0 toen Guertin wel succes had.