Verslag VIOD 1 – Friese Boys 1 zaterdag 4 november 2017

EERSTE PUNT VOOR FRIESE BOYS TEGEN VIOD DRIESUM

DRIESUM – Friese Boys heeft door een 3-3 gelijkspel tegen VIOD Driesum het eerste punt in deze competitie behaald. Het zag er zelfs even naar uit dat het drie punten zouden worden, maar in de slotminuten scoorde de thuisclub alsnog de gelijkmaker. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Tineke Visser-van der Kooi. Zij was vrijwilligster bij VIOD Driesum;  Vier zonen spelen voor de vereniging terwijl een dochter bestuurslid is.

Al in de eerste minuut kreeg Friese Boys een kans via Marten Starkenburg, maar doelman Otte Visser bracht redding. Mark de Boer kreeg een mogelijkheid voor Friese Boys na een misser in de thuisclub-defensie, maar de aanvaller wist niet te scoren. Aan de andere kant was het wel raak. Een goede actie van Bauke Visser leverde een hoekschop op voor de thuisclub. De bal belandde hieruit bij Erik van der Veen die hard raak schoot, 1-0. Marten Starkenburg was dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw redde Otte Visser. Even later was de VIOD-goalie toch geslagen: Na voorbereidend werk van Mark de Boer schoot Erik Hilboezen raak, 1-1. Een schot van Mark de Boer werd daarna wel een prooi voor doelman Visser. Voor VIOD wist Sjoerd Visser een voorzet van Erik van der Veen niet te verzilveren. Pal voor rust was het wel raak; Opnieuw was de voorzet van Van der Veen en nu scoorde Sjoerd Visser wel, 2-1. Friese Boys ging nog voor de thee op jacht naar de gelijkmaker, maar schoten van Andries van der Zwaag (gestopt) en Lammert Dijkstra (naast) troffen geen doel.

Na de thee had Friese Boys wel snel succes; Na een pass van René de Jong schoot de in de eerste helft ingevallen Pieter van der Zwaag raak, 2-2. Een schot van Erik Hilboezen werd gestopt door Otte Visser en voor VIOD schoot Marcel van der Meulen voorlangs. Erik van der Veen was dicht bij de 3-2, maar zijn poging ging over het doel. Een vrije trap van Van der Veen belandde in de handen van doelman Jelmer Bloem. Niet VIOD maar Friese Boys kwam negen minuten voor tijd op voorsprong. Een vrije trap van René de Jong verdween via de lat achter Otte Visser, 2-3. Mark de Boer had de wedstrijd kunnen beslissen, maar scoorde niet. In de slotminuten kwam VIOD toch nog langszij: Na een scrimmage voor het Friese Boys-doel gaf Marcel van der Meulen uiteindelijk het beslissende tikje, 3-3. Toch was Friese Boys nog dichtbij de winst; Wietse van der Land schoot naast uit een vrije trap en Otte Visser redde prachtig op een knal van Johannes Beiboer.