Verslagen 30 augustus tot en met 3 september 2016

Dinsdag 30 augustus 2016

ONB (drachten) JO15-2 – Friese Boys JO15-1                         9-1

Na de dikke bekernederlaag tegen Kollum moest er gespeeld worden tegen 2e klasser ONB, die hun eerste wedstrijd speelde. Friese Boys was compleet met 15 spelers en om 18.45 uur werd er afgetrapt onder zonnige omstandigheden. Friese Boys startte ongelukkig, de meeste spelers hadden ruzie met de bal en maakten verkeerde keuzes, zo kwam ONB prima in de wedstrijd en na 10 minuten werd de score geopend 1-0, hoge bal werd door de keeper onderschat en viel net binnen. Bij 2 corners werd er niet mee gekopt en dat kostte 2 doelpunten. Friese Boys kreeg in de loop van de wedstrijd regelmatig doelpunten tegen. Een hele mooie goal van ONB was voorzet van rechts en de spits met een vallende actie kwam de  bal op de hak (willy carbo actie) en viel binnen. Friese Boys kon in de slotfase de eer redden, een dieptepass van Marwan belandde bij Nick, die een prima individuele actie had en tussen 2 spelers in, wist hij uiteindelijk de bovenhoek te vinden. Friese Boys was vandaag een maatje te klein. Zaterdag wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tegen V.V. Heerenveen JO15-3 om 10.15 uur.

Woensdag 31 augustus 2016

VVT JO13 1 – Friese Boys JO 13 2                                                     5-1

De eer van Friese Boys werd gered door Sytze Wiersma die een strafschop benutte.

Zaterdag 3 september 2016

Friese Boys JO15-1 V.V. Heerenveen JO15-3                     1-8 (1-4)

De bekerwedstrijd tegen Harkema was verplaatst en daardoor kon er geoefend worden tegen 2e klasser V.V. Heerenveen. Heerenveen had 1 wedstrijd gespeeld tegen Leovardia en 9-0 gewonnen. Friese Boys had 14 spelers, Daniël was afwezig. Onder zonnige weersomstandigheden werd er om 10.15 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Hielke de Graaf. Alras bleek Heerenveen een prima combinerend team te zijn, die ook speelde met een inschuivende voorstopper om een meerderheid te creëren op het middenveld. Na enkele minuten werd een steekpass bekeken afgerond 0-1. Friese Boys kon alleen maar loeren op de counter en deed dit een paar keer prima, maar de voorwaartsen Klaas, Marten en Oane kwamen overzicht en kracht te kort. Halverwege de 1e helft werd er een drinkpauze gehouden en na 2 minuten (19e minuut) was het wederom een goal 0-2. Nick probeerde het van afstand, maar de keeper was ter plaatse. Toen de verdediging onder druk werd gezet van Heerenveen, kwam Klaas oog in oog met de keeper en hij scoorde overtuigend met een schuiver. Heerenveen had weinig zwakke punten en scoorde voor rust nog 2x en Luut scoorde per ongeluk in eigen doel. Ruststand 1-4.

In de 2e helft probeerde Friese Boys het wel, maar Heerenveen had meer individuele klasse en scoorde nog 4x, Jelmer had nog wel enkele mooie reddingen, maar kon de eindstand 1-8 niet voorkomen. Dinsdag 6 september wordt de laatste bekerwedstrijd gespeeld thuis tegen jong Harkema JO15-1 om 18.45 uur.

Friese Boys JO13-2 – Jong Harkema JO13-3                            9-6

Een leuke gevarieerde wedstrijd. Tot 5-5 ging het gelijk op, toen liepen we uit. Super!