Verslagen zaterdag 14 oktober 2017

Zaterdag  14 oktober 2017

Be Quick D JO11-5 – Friese Boys JO11-2         3 – 9  (5-0)

Kollumerzwaag- Voor vandaag was Friese Boys JO11-2 verplicht om 3 punten te pakken. Na twee geflatteerde nederlagen in deze competitie moest er vandaag gewonnen worden tegen nummer laatst BeQuick Dokkum om aansluiting te houden met de twee koplopers. En na een zeer goede eerste helft werd er ook aan deze opdracht voldaan.

Voor de wedstrijd werd er besproken dat het er vandaag niet om ging met hoeveel er gewonnen zou worden, maar dat het samenspel en de rust aan de bal belangrijker zou zijn dan de uiteindelijke eindscore. En dit lukte zeer goed de eerste helft, al duurde het lang voordat er werd gescoord. Vooral Jacob (verdedigend) en Sydse (2 assists) speelden een voortreffelijke eerste helft. Er werd goed overgespeeld en dit resulteerde dan ook in een verdiende 0-5 voorsprong door goals van Jarno (3x), Syl en Sydse.

De tweede helft mocht onze vaste keeper Bart-Gjalt een helft mee voetballen. Jelte nam zijn plek onder de lat in, maar dit resulteerde er wel in dat de automatismen weg waren. Ondanks dat beiden het prima deden op hun nieuwe positie was het de tweede helft wat rommelig. Er werd nog wel vier keer gescoord, maar Friese Boys moest ook 3 tegentreffers incasseren. Al met al een leerzame wedstrijd tegen een goed voetballend team die qua mogelijkheden op dit moment te laag staat op de ranglijst.

Goals Friese Boys: Jarno (4), Syl (2), Sydse (2) en Foppe Durk

Toernooi Friese Boys JO7-1

Na verleden week onze eerste overwinning te hebben behaald, werden er vandaag maar liefst 7 punten behaald en niet meer verloren. Dirk Martens konden we verwelkomen als nieuw spelertje.

Van Kollum werd een maand geleden nog met 12-3 verloren en vandaag werd er 3-3 gelijk gespeeld, ga zo door💪

Friese Boys – WTOC 4-1.

Ruben Komrij(2x), Jelmer Feenstra, Karst Brouwer.

Friese Boys – ‘t Fean’58 3-1.