Verslagen 28 en 29 oktober 2016

Vrijdag 28 oktober 2016 laatste competitieronde voor Friese Boys 45+

Friese Boys speelde in Twijzelerheide tegen V.V.T. en Be Quick en Bergum de laatste ronde. Bij Friese Boys waren 10 spelers aanwezig Hielke en Wietze de Graaf, Jan Kempenaar, Johannes Kobus, André Atema, Piet de Boer, Henk de Boer en Sieger Swart, Klaas Praamstra en Tom vd Beek. Jitze Sikma was geblesseerd en was toch supporter. Friese Boys kon frank en vrij voetballen, want in de voorgaande 3 ronden werden alle wedstrijden in winst omgezet, dat betekende 9 wedstrijden met als resultaat 27 punten. De kampioenvlag was al gehesen. Om 19.30 uur werd er onder heerlijke weersomstandigheden afgetrapt.

Friese Boys – V.V.T.                                    3-1

Friese Boys probeerde met veel beweging de V.V.T. spelers uit de tent te lokken, de 1e 10 minuten wel kansen maar geen goals. Sieger viel in en een schot op doel werd door Hielke opgepikt en in de draai, werd de keeper met een lob verslagen 1-0. De ban was gebroken en Jan maakte een assist van Sieger prima af. Wietze wist even later te profiteren van klutsmoment tussen de keeper en Piet, de derde Wietze dus tikte binnen 3-0. De Heide profiteerde van een valpartij van André over een speler van V.V.T. en bepaalde eindstand op 3-1.

Be Quick – Bergum                                      0-1

Friese Boys – Be Quick Dokkum           4-0

In de beginfase kon Be Quick redelijk meekomen, maar toen Sieger de score had geopend 1-0 was het hek van de dam. Invaller Klaas zijn 1e balcontact werd omgezet in een goal op assist van Sieger 2-0.  Een duel tussen Piet en de keeper werd door Klaas afgerond 3-0. Wietze als voorbereider pikte ook zijn goaltje mee en bepaalde de eindstand op 4-0.

V.V.T. – Bergum                                           0-4

Friese Boys – Bergum                                                4-2

De laatste wedstrijd tegen de nummer 2 Bergum was toch wel speciaal, ondanks dat beide teams bij elkaar in de kleedkamers zaten, kon Friese Boys voor een unicum zorgen door bij winst 36 punten te noteren. Bergum probeerde middels de keeper een man meer te creëren, helaas de pass van de keeper werd onderschept door Sieger, die met een curve de score opende 1-0, Henk stond wel volledig vrij. Tom probeerde het van afstand, helaas met zijn schoten had hij geen geluk en gingen vanavond naast. Een schot op het doel van Jan leek naast het doel te gaan maar Sieger zette het hoofd er tegenaan en de keeper kon de bal uit het net halen 2-0. Eén van de mooiste aanvallen van de avond kwam met 1x raken bij Henk terecht die zijn pass perfect bij Klaas terecht zag komen en werd prima verzilverd 3-0. Friese Boys verdedigde vandaag als team met André, Hielke en Tom als coaches, moest toch nog een paar tegentreffers incasseren. Daar tussendoor had Sieger een voorzet van Wietze met het hoofd afgerond, Piet stond er ook klaar voor, maar hij scoorde vanavond niet. Keeper Johannes was vanavond prima in vorm en zorgde met de nodige reddingen dat Friese Boys niet in de problemen zou komen.

V.V.T. – Be Quick Dokkum                      1-0

Stand

1e           Friese Boys

2e          Bergum

3e           V.V.T.

4e          Be Quick

Na de wedstrijd waren er de nodige felicitaties voor het behaalde kampioenschap en op het veld was er nog het nodige te beleven. De dames van Jistrum, V.V.T. en Twijzel waren ook hun laatste ronde aan het spelen en in de kantine bleek dat uiteindelijk Twijzel de kampioen was geworden op basis van onderling resultaat. Het werd een gezellige 3e helft en de nodige prijzen werden gewonnen door Friese Boys uit de verloting, vooral Henk was zeer tevreden met zijn prijs. Moet gezegd worden dat nieuwkomers Piet en Sieger zich prima aanpasten in het spel van Friese Boys. Na de winter in 2017 wordt er opnieuw gespeeld in maart.

Zaterdag 29 oktober 2016

Friese Boys JO15-1 – Terschelling JO15-1                        3-0         (2-0)

Friese boys gaat als de brandweer. De 1e competitiewedstrijd werd verloren van Nicator en daarna werden er 3 overwinningen en een gelijkspel behaald. Er moest vandaag tegen Terschelling  gespeeld worden om 10.00 uur en respect voor dat team, vroeg op de boot en snel naar het terrein van Friese Boys, spelen en daarna 10 minuten om te douchen e.d. de boot op om 12.30 uur, ben je 14.00 uur thuis. Friese Boys was compleet met 15 spelers en de coaches Pieter, Jitze en Jilt en fotograaf Baukje waren aanwezig.

Onder prima weersomstandigheden werd er door Jac. de Vries gefloten om 9.55 uur. Friese Boys was in de beginfase veelvuldig te vinden op de helft van de tegenstander. Nick, Marwan en Pieter wisten met prima passes de flankspelers Klaas en Oane te bereiken. Helaas uit hun acties kwamen niet altijd kansen, omdat de tegenstanders hun de voet dwars zetten of de aannames waren niet juist. Spits Marten was vaak aanspeelbaar en dat kwam het spel ten goede. De achterhoede met Luut, Niels, Ljibbe Sicco en Jan Peter waren scherp en gingen de duels vol aan, daardoor kreeg keeper Jelmer weinig te doen. Na 12 minuten was het raak. Een schot van Nick buiten de 16 meter leek de keeper te pakken, maar door de curve verdween de bal toch in het doel 1-0. Friese Boys drukte door en een pass van Nick belandde bij Oane die alleen voor de keeper breed gaf op de inkomende Klaas, die kon binnen tikken  2-0. Invallers Albert Jan en Eelze hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Terschelling probeerde ondanks het veldoverwicht te blijven voetballen en creëerden een paar kansen. Keeper Jelmer wist in de korte hoek redding te brengen, de corner wist Friese Boys op te ruimen. Friese Boys had al enkele kansen gemorst. Op slag van rust stuurde Luut met een perfecte pass Nick op avontuur, alleen voor de keeper, werd de bal over de keeper geschoten, helaas kwam de bal naast het doel terecht.

Na de rust bleef Friese Boys de betere ploeg en werden er voldoende mogelijkheden gecreëerd, dat kwam mede door het middenveldspel met Albert Jan, Daniël, Lieuwe Jan en Nick. Gescoord werd er niet. Terschelling kwam er een paar keer gevaarlijk uit en in de slotfase kwam de rechterspits alleen voor keeper Jelmer, de inzet rolde gelukkig net naast het doel. Het slotakkoord kwam toch van Friese Boys. Niels onderschepte een aanval passte op Marwan en zijn kaats kwam bij Nick, die combineerde met de opstomende Niels, die zijn actie beloonde met een schot via de keeper in de bovenhoek 3-0. Scheidsrechter floot daarna direct af en Friese Boys pakte terecht 3 punten en stijgt naar de 3e plaats in de competitie. Zaterdag 5 november wordt er opnieuw een thuiswedstrijd gespeeld en de tegenstander is rode lantaarndrager Leovardia JO15-3 om 10.15 uur.

Friese Boys JO9-1   Drachtsterboys JO9-3                       3-3         (1-2)

KOLLUMERZWAAG- Vandaag stond de wedstrijd tegen Drachtsterboys op het programma. Het verschil tussen de nummer 3 Drachtsterboys en de nummer 4 Friese Boys bedroeg voor deze wedstrijd slechts 3 punten in het voordeel van het team uit Drachten.

Zoals vaker deze competitie begon Friese Boys slecht aan de wedstrijd. Weer liep het al na een aantal minuten weer achter de feiten aan door een vroege goal van de tegenstander. Net op het moment dat Friese Boys meer vat op de wedstrijd leek te krijgen werd het ook nog 0-2 door een eigen goal van de thuisploeg.

Maar in plaats van de koppies te laten hangen werd er vanaf dat moment juist een collectieve strijd op de mat gelegd. Friese Boys stond er veel korter op en Drachtster Boys werd over het hele veld afgejaagd. Hierdoor kwamen er al snel wat kansen alvorens Tjitze-Jenco kort voor de rust met een goede goal de 1-2 maakte. Voor rust kon de aansluitingstreffer niet meer gemaakt worden. Toch voelde men wel dat, wanneer Friese Boys dit tempo vol zou kunnen houden, er meer in zou zitten.

Na een goede redding van Lennart en een goede kans voor Friese Boys was het spits Jesse die met een echte spitsengoal de aansluitingstreffer maakte. Er waren op dat moment nog 9 minuten te gaan voor het einde van de wedstrijd. En het werden 9 hectische minuten! Ook al was Friese Boys de betere, het was Drachtsterboys die het dichtst bij een doelpunt kwam. Gelukkig belande deze inzet op de paal. Daarna leek het er toch op dat Friese Boys de leiding zou nemen, maar een in die periode schaarse aanval van Drachtsterboys leverde meteen weer een achterstand op.

Waar men juist dacht dat Friese boys in die periode de overwinning wel naar zich toe zou trekken, moest men weer op jacht naar de gelijkmaker. Na een aantal kansen en een schot op de paal voor Friese Boys was het Wieger die met een van richting veranderd schot de gelijkmaker maakte. Na deze gelijkmaker kon het alle kanten op maar werd er niet meer gescoord.

Een terechte stand en een mooie spannende wedstrijd. Wanneer dit Friese Boys elke week deze strijd op kan brengen dan hoeven ze, ondanks de sterke competitie, voor niemand bang te zijn.

Goals Friese Boys: Tjitze-Jenco, Jesse en Wieger

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Friese Boys JO9-1 tegen Drachtster Boys JO9-3