Zwaagwesteinde 1 – Friese Boys 1 Zaterdag 2 september 2017

ZWAAGWESTEINDE ZM EN FRIESE BOYS DUELLEREN ONBESLIST

ZWAAGWESTEINDE – Op sportpark ‘De Wieken’ speelden Zwaagwesteinde zm en Friese Boys tegen elkaar. Bij de rust leidde Friese Boys, maar uiteindelijk werd het 1-1. Wietse van der Land viel in de warming-up geblesseerd uit bij Friese Boys.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Leo van der Galiën en Wim van der Bijl. Beiden hebben bij Zwaagwesteinde gevoetbald en Van der Galiën was bovendien huisfotograaf. De thuisclub speelde met rouwbanden. In de eerste helft waren er niet veel kansen. Lieuwe de Roos schoot namens de thuisclub na zeven minuten over. Bij de gasten viel doelman Chris Merkus geblesseerd uit en zijn plaats werd ingenomen door veldspeler Jelmer Bloem. Hij zou een goede partij keepen. Eelke Venema completeerde het elftal. Friese Boys nam de leiding toen Sander Hoekstra uit een vrije trap fraai raak schoot, 0-1.

In de tweede helft werd het gelijk. Jelmer Bloem stopte een hard schot van Marco van Leyen fraai, maar de rebound werd benut door Robin Feenstra, 1-1. Wymer de Vries had de kans op 2-1 maar hij schoot naast. De beste kans was voor Friese Boys, maar op aangeven van Rienk Postma schoot Sander Hoekstra van dichtbij eveneens naast. Zwaagwesteinde kwam opzetten, maar een vrije trap van Lieuwe de Roos zeilde naast de kruising en Jelmer Bloem greep goed in bij twee schoten van Wymer de Vries en een poging van Lieuwe de Roos. Sander Hoekstra had Friese Boys daarna op voorsprong kunnen zetten na een voorzet van Rienk Postma. Masai van der Weg redde echter op de doellijn. De allerlaatste kans was in de slotseconden voor de thuisclub. Van dichtbij tikte Wymer de Vries de bal in de handen van Jelmer Bloem. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Kraak uit Oudega.