Verslagen Friese Boys JO15-1

Woensdag 15 november 2017

Zwaagwesteinde JO15-1 – Friese Boys JO15-1                      5-0         (2-0)

Friese Boys speelde een doordeweekse wedstrijd, omdat er blessures waren bij de gastheren. De thuisclub was versterkt en Friese Boys kon de bekerwedstrijd geen vervolg geven. In de beker waren ze veel sterker dan de tegenstander. In de beginfase kon Friese Boys het tempo wel bijbenen. Na 15 minuten ontstonden de 1e kansen, maar Jelmer kon nog goals voorkomen met prima reddingen. Toch werd er 2x gescoord, omdat Eelze en Jens half verdedigden. In de 2e helft waren er nog wel kansjes voor Friese Boys, maar Yoran en de jarige Sieds konden de keeper niet verschalken. Zwaagwesteinde was fel en had fysiek meer in de melk te brokkelen. Uiteindelijk werd het een geflatteerde 5-0 zege. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op Ameland tegen Geel Wit om 14.45 uur, dit team is medekoploper.

Zaterdag 18 november 2017

Geel Wit JO15-1 Friese Boys JO15-1                                       0-3         (0-2)

Na de zeperd tegen De Westereen werd op Ameland gespeeld. 13 spelers en 4 begeleiders waren aanwezig. Op het kurkveld en wisselende weersomstandigheden werd vanaf het begin een prima wedstrijd op de mat gelegd. Friese Boys won veel duels en beloonde zichzelf met een ruststand van 0-2. Nick scoorde op assist van Yoran en even later schoot Nick van afstand de bal in de bovenhoek. Beide teams kregen vrije trappen op gevaarlijke posities maar gescoord werd er niet. In de 2e helft probeerde de thuisclub het wel, vooral de spits was van prima kwaliteit. Ljibbe Sicco en Luut speelden uitstekend en op enkele schoten van afstand daar bleef het bij. Er was ook nog een vermeende terugspeelbal van Oane    op keeper Jelmer en een vrije trap 5 meter van het doel. De spelers blokten het schot. De jarige Yoran besliste de wedstrijd op assist van Nick 0-3. Ilian en Sieds waren ook dichtbij hun eerste treffer. De goed spelende Oane en Marwan moesten het veld verlaten met blessures. Uiteindelijk bleef het bij een 3-0 overwinning. Uitstekend resultaat voor het team van Jitse. Zaterdag 25 november wordt er gespeeld in Oosternijkerk tegen Ropta Boys om 9.00 uur.

Zaterdag 25 november 2017

Ropta Boys JO15-1 Friese Boys JO15-1                                2-0         (1-0)

Bij Friese Boys waren Oane en Marten afwezig. Om 9.00 uur werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt in Oosternijkerk. Ropta Boys staat in de subtop en Friese Boys kon bij winst in de top 3 terecht komen. De laatste jaren zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Ook in deze wedstrijd waren de teams gelijkwaardig, maar de thuisclub was achterin  scherp en Friese Boys kon moeilijk tot kansen komen. Toch kreeg Nick 2 kansen maar zijn inzet ging naast en over. Ropta Boys kwam op voorsprong toen er in het strafschopgebied niet overtuigend werd verdedigd 1-0, keeper Jelmer was kansloos. Elwin leek op de gelijkmaker af te stevenen, maar werd onderuit getikt 20 meter voor het doel, helaas had de scheidsrechter geen kaarten bij zich en was een vrije trap het enige. Dit leverde niets op. In de 2e helft probeerde Friese Boys van alles maar het was de thuisclub die in de bovenhoek scoorde 2-0. Friese Boys bleef doorgaan en het was Nick die 2 kansen creëerde helaas net naast en de keeper stond op zijn plaats. De thuisclub was net iets beter en won verdiend. De laatste wedstrijd in deze reeks wordt zaterdag 2 december thuis gespeeld tegen Kollum JO15-2 om 10.45 uur.