Verslag ledenvergadering 2019

Na 6,5 jaar neemt Friese Boys afscheid van voorzitter Albert van Seggeren.

Afgelopen maandag, 25 november 2019, was de algemene ledenvergadering van Friese Boys. Voordat de vergadering begon bedankte voorzitter Albert van Seggeren alle vrijwilligers voor hun inzet, een schouderklopje is niet altijd mogelijk. Als dank voor de inzet van alle vrijwilligers is op 1 februari 2020 met medewerking van het duo Klún & Knoffelhakke een vrijwilligersavond. Van Seggeren gaf verder aan dat Friese Boys smeekt om veldverlichting. Nu de Eneco miljoenen straks bij de Gemeente Noardeast-Fryslân binnen stromen hoopt Friese Boys hiervan mee te profiteren en zal haar wens binnenkort bij de gemeente kenbaar maken.

Secretaris Siebren de Boer had een keurig jaarverslag en nam dit punt voor punt door. Hier uit blijkt dat Friese Boys een fantastische club is met veel vrijwilligers die veel werk doen. Vervolgens kwamen namens diverse commissies verschillende woordvoerders aan het woord. HJO Henk de Boer vertelde met veel enthousiasme wat zijn taken binnen Friese Boys zijn. Piet de Boer vertelde namens het jeugdbestuur het reilen en zeilen bij de jeugd. Jeugdbestuur kreeg compliment voor de teamindelingen wat elk jaar weer een puzzel is maar altijd keurig wordt uitgevoerd. Jan Top gaf aan dat de club van 100 alles weer keurig voor elkaar heeft.

Wietse de Graaf kwam namens de supportersvereniging met de mededeling dat het nu wel eens tijd is voor een contributie verhoging voor de leden van de supportersclub. Mient Mulder gaf namens de TC aan dat er bij het derde en vierde te snel en gemakkelijk door spelers wordt afgezegd. Elke week moet er bijna een team uit.

Hielke de Graaf gaf als wedstrijdsecretaris aan dat er regelmatig wedstrijden moet worden verschoven en dat het ondanks de vele scheidsrechters binnen Friese Boys het elke week moeilijk is om voor elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden is. Hendrik Leegstra vertelde namens de PR dat ze zeer tevreden zijn, dat er het afgelopen seizoen veel nieuwe sponsoren gevonden zijn. De materiaalmannen Pier en Tom vinden dat er veel broekjes en voetbalsokken verdwijnen en kwamen met een idee om dit anders aan te pakken. Dit plan moet verder uitgewerkt worden voordat het in de praktijk komt.

Penningmeester Jan Kempenaar gaf tekst en uitleg over de financiën, de kascommissie gaf goedkeuring aan het verslag. Als nieuw kascommissie lid werd Hielke de Graaf gekozen. Voordat de bestuursverkiezing plaats vond, bedankte Albert van Seggeren alle leden voor de steun en samenwerking die hij gekregen heeft. Albert gaf aan wat er in die 6,5 jaar allemaal verandert is. Gedragsregels, alles gedigitaliseerd, alle afspraken liggen vast. Alcohol- rookbeleid, renovatie kantine etc. Jan Kempenaar bedankte namens bestuur en leden Albert voor zijn inzet en betrokkenheid. Als dank werd er een bos bloemen en een dinerbon overhandigt. Als vervanger voor Albert werd Django Damsma gekozen als bestuurslid. Django wordt de nieuwe voorzitter.

Opmerkelijk was dat tijdens de pauze iedereen een #Nobeltje bij de koffie kreeg, de reden hiervoor is dat Albert van Seggeren binnenkort verhuist naar Ameland. Tijdens de verloting ging de hoofdprijs een mooi oranje shirt naar Piet de Boer. Dan is er volgend jaar met de EK toch nog een Feyenoorder die een oranje shirt draagt.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
SC Veenwouden 1 - Friese Boys 1
Datum: 04-05-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys