Beetgum JO13 – Friese Boys JO13 zaterdag 24-10-2021

Beetgum JO13 – Friese Boys JO13; uitslag 3-6
Vandaag met de mannen naar v.v. Beetgum. De toss werd gewonnen en Marvin wilde meteen draaien ivm de zon. En zo werd de toon gezet. We begonnen sterk en na een minuut was het Friese Boys die doorbrak. Bjorn stak de bal mooi naar de hoek, waarop Gio de bal beheerst aannam, maar net naast schoot. Na nog een mooie steekbal van Arjen en nog een schot op doel van Jarno en pirouettetrap van Gio, kon een goal niet lang uitblijven. In de 9e minuut was het raak. Na een schot van Friese Boys op de goal en na de kaats van de keeper kon Sytse inschieten, 0-1
Drie minuten later liep Jarno door op de goal en schoot keihard binnen 0-2. Minuutje later Sytse nog een keer 0-3. Toen was het tijd voor Beetgum, zij begonnen nu ook door te drukken. Het werd na een gevaarlijke corner 1-3.
In de 19e minuut was het Sytse die doorbrak en met een prachtig schot met links zijn hattrick maakte, 1-4. Na nog een penalty van Beetgum, die naast ging en een kopbal op de lat van Gio, werd het het rust.
In de 2e helft was het Hielke die doordenderde maar werd door goed keeperwerk gestopt. Beetgum begon te drukken en wij begonnen te rommelen. 2-4. Toen de bal door Jacob zijn sterke afstandsschot bij Gio kwam, werd het 2-5. Na weer zo’n trap van Jacob, deed hij het dit keer zelf, over alles en iedereen heen 2-6. Na 20 min was het dat Marvin de bal wat te lang vast hield en daardoor een indirecte vrije schop tegen kreeg. Maar waarschijnlijk had de tegenpartij dat niet door en pegelde de bal snoeihard direct in het doel. Maar jammer dan, kans voorbij. Dat liet Beetgum zich niet op de kop zitten en maakte al snel de 3-6.
Na 25 minuten weer een vreemd moment. Hessel haalde ala Wouters één neer, maar zo zag je het niet gaan, dus verwarring. Geel voor Hessel bij navraag van de persconferentie na de wedstrijd, bleek dat Hessel Sytse vloerde en hij de tegenstander mee nam waardoor eigenlijk niemand het meer wist. Beetgum loste een haastig schot die Marvin makkelijk pakt.
En zo gingen de spelers van vandaag Marvin, Jesse Jan, Hielke, Jesse, Jarno, Sytse, Gio, Arjen, Bouke, Jacob, Durk en Bjorn en met speciale dank voor Paules die de vlag ter hand nam, met een glimlach terug naar de Wâlden.