Verslag Friese Boys1 – Drogeham 1 zaterdag 9 maart 2019

FRIESE BOYS IN THUISDUEL LANGS DROGEHAM
KOLLUMERZWAAG Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Drogeham winnend afgesloten. Na een 0-1 achterstand werd het uiteindelijk 3-1.

Het eerste wapenfeit kwam van Friese Boys; Pieter van der Zwaag kopte over na een vrije trap van Dennie de Haan. Een voorzet van Rienk Postma leverde een kans op maar Dirk-Jan Heidstra en Pieter van der Zwaag wisten niet te scoren. Drogeham nam na bijna een half uur een voorsprong toen Rintze de Vries van afstand prachtig raak schoot, 0-1. Dirk-Jan Heidstra kreeg de kans op 1-1 maar via een Drogeham-verdediger rolde de bal naast het lege doel. Enkele minuten later profiteerde Heidstra wel van een fout in de Drogeham-verdediging, 1-1.

In de tweede helft nam Friese Boys al snel een voorsprong. Invaller Matthias Scholtus bracht de bal voor het doel en Heidstra knalde opnieuw raak, 2-1. Een schot van Pieter van der Zwaag werd gestopt door Drogeham-doelman Jeroen Krol. Even later scoorde dezelfde speler met een kopbal maar wegens buitenspel werd deze treffer geannuleerd. Even later haalde Pieter van der Zwaag zijn gram door de bal bij de tweede paal in het doel te schieten, 3-1. Twee vrije trappen van Eelke Venema werden een prooi voor doelman Krol waardoor het uiteindelijk 3-1 bleef.

Reacties:
Friese Boys was de betere ploeg” aldus Johannes Hooghiemstra van Drogeham. “We kwamen mooi voor en toen dacht ik misschien pakken we de winst ook nog wel. In de tweede helft zetten ze meer druk en maakten ze het verschil. Wij hadden vandaag niets te verliezen, Friese Boys daarentegen wel; zij spelen voor de eerste plaats. Wij gaan proberen dit seizoen nog zoveel mogelijk punten te pakken om daarmee in de middenmoot te eindigen.

“Het ging goed” aldus invaller Matthias Scholtus van Friese Boys. “In de tweede helft zat er meer voetbal in. We leverden meer strijd en er was meer druk naar voren. Ik ben lange tijd afwezig geweest wegens een blessure. Deze is volledig hersteld. Na mijn terugkeer was het begin moeilijk maar het gaat steeds beter. Ik ga proberen een basis plaats te krijgen”
Opstellingen:

Friese Boys: 18 Jelmer Bloem 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan (12 Theo Beerda), 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Mark de Boer (14 Matthias Scholtus) 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag, 9 Pieter van der Zwaag, 10 Dirk-Jan Heidstra, 11 Pier Kempenaar (13 René de Jong).

Drogeham: 20 Jeroen Krol, 2 Jesse Henstra, 3 Erwin Bakker, 4 Anne-Roy Visser (15 Koen van der Molen), 5 David-Jan van Keulen, 6 Johannes Hooghiemstra, 8 Aaron van Keulen, 9 Jan van der Bosch, 10 Rintze de Vries (14 Nanne Storm), 11 Bastiaan van der Weij (7 Ezghesh Tsegay), 12 Marten Postmus.

Scheidsrechter: Roelf Vogelzang (Mantgum)

Verslag Bokke Dijkstra

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys