Eindelijk weer overwinning voor Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft eindelijk weer een overwinning behaald. De thuiswedstrijd tegen Rijperkerk werd met 3-2 gewonnen. Bij de rust was de stand 1-0 voor Friese Boys.

Het eerste wapenfeit kwam van Friese Boys maar het schot van Andries van der Zwaag ging over het doel van de gasten. Aan de andere kant kopte Mark Hendriks over het Friese Boys doel. De bezoekers waren daarna sterker maar opnieuw Hendriks en Joris Bakker hadden geen succes. Halverwege de eerste helft nam Friese Boys de leiding. Een pass van Andries van der Zwaag werd door Rijperkerk-verdediger Rutger Bosch in eigen doel gewerkt, 1-0. Friese Boys putte hieruit moed, werd sterker maar Pier Kempenaar en Jelmer Bloem wisten de 2-0 niet op het scorebord te brengen.

Na de rust kreeg Rijperkerk een goede mogelijkheid via Joris Bakker maar Auke Hoekstra redde uitstekend waarna Mark Hendriks de rebound naast knalde. Ook een schot van Diederik Andringa werd door Hoekstra gestopt. De gelijkmaker kwam toch op het scorebord; na een hoekschop kopte Erwin Veenstra raak, 1-1. Toen de Rijperkerk-verdediging daarna in de fout ging profiteerde Piet Kempenaar met een lob en de thuisclub stond weer op voorsprong, 2-1.

Nadat Mark Hendriks eerst nog over kopte, bracht dezelfde speler Rijperkerk pal daarop toch weer naast Friese Boys, 2-2. Rijperkerk ging voor de volle winst maar het was Friese Boys dat de winst pakte: In de snel invallende duisternis verzilverde Johannes Beiboer een pass van Rienk Postma, 3-2. Rijperkerk probeerde nog wel gelijk te maken maar Paul Veenstra kopte naast.

“We begonnen goed,” vond Mark Hendriks van Rijperkerk. “Maar daarna werden we afgetroefd. Dat deed Friese Boys knap ze zaten er kort op. In de tweede helft pakten we het weer op en kregen ook mogelijkheden. Door twee persoonlijke fouten verliezen we de wedstrijd. Zuur voor ons; mooi voor Friese Boys”.

“Eindelijk winst in een thuiswedstrijd,” was de reactie van Erik Hilboezen van Friese Boys. “Zij waren in het begin beter, daarna wij een fase. In de laatste fase van de eerste helft ging het gelijk op. Over onze vechtlust vandaag kunnen we tevreden zijn. De 2-3 voor Rijperkerk zat erin maar door een counter pakten wij de winst. Hiermee kunnen de winterstop wel in.”

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.