Verslag zaterdag 19 december 2015

Birdaard 3 – Friese Boys 4   3-6

Afgelopen zaterdag speelde het vierde elftal de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen Birdaard. In deze wedstrijd maakte Sjak Hoekstra zijn come back na een aantal jaren van afwezigheid. Hij kon deze wedstrijd helaas niet scoren, al waren er wel een aantal kansen voor hem op een doelpunt. Friese Boys stond bij rust met 0-2 voor door twee doelpunten van Jesse van Balen. Birdaard was in de eerste helft meer in bal bezit dan Friese Boys, maar ze konden doelman Klaas Dijkstra en de achterhoedespelers Siebrand Scheveers, Raymond ten Hoeve, Jacco Broersma, Klaas Lautenbach en Johannes Couperus niet verschalken.

Tijdens de rust in de kleedkamer zei Johnny de Vries, dat hij in de tweede helft een doelpunt zou maken van dertig meter afstand en Piet de Boer zei dat hij bij zijn invalbeurt ook zou gaan scoren. Iedereen dacht natuurlijk dat gaat toch niet gebeuren.

Bij het begin van de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen, want na tien minuten spelen was de stand door Birdaard op 2-2 gebracht. Na de 2-2 kwamen de woorden van Johnny de Vries ook nog uit. Hij knalde vanaf 29 meter de bal keihard onder de lat en dat betekende 2-3. Twee minuten later was het al 2-4. Tjitze van der Land stuurde de snelle Jesse van Balen de diepte in en zijn scherpe voorzet werd door Johnny de Vries prima afgerond.

In de 27e minuut van de wedstrijd kwam Piet de Boer het veld in en ging op rechtsbuiten spelen. Een minuut later was de stand 2-5. Het was Henri de Beer die vanaf links de bal voor gaf op Piet de Boer. Piet ving de bal op met de borst en kapte de linksback subliem uit en stond hij direct oog in oog met de doelman die hij met een bekeken schuiver het nakijken gaf.

Jesse van Balen maakte het zesde doelpunt voor Friese Boys. Kort voor tijd bracht Birdaard de eindstand op 3-6. Op dat moment speelde Birdaard met tien man, want een speler van de thuisclub ging over de schreef en kon met rood vertrekken.

Door deze overwinning gaat het vierde elftal als koploper de winterstop in, al is de stand een beetje geflatteerd omdat Kootstertille en Trynwalden nog wedstrijden moeten inhalen.

Volgende wedstrijd is op 13 februari thuis tegen Wardy.

Verslag zaterdag 12 december 2015

Vorige week speelde het vierde elftal thuis tegen WTOC. Het werd een overwinning met duidelijke cijfers. 7-2 was de eindstand.

Sander Hoekstra maakte vier doelpunten en de overige drie treffers werden gemaakt door Tjitze van der Land, Jan Spoelstra en Rene de Jong.