Verslag Friese Boys JO19- Opende JO19 dd 24-5-2022

Friese Boys JO19 – Opende JO19    4-6       (3-3)

Na 2 oefenzeges tegen 2e klassers Grijpskerk JO19 en Fean Stars JO19-2  kon er vandaag gespeeld worden voor de competitie tegen Opende. Voor de winterstop werd er met 5-2 verloren van Opende.

Opende had koploper ONB onlangs nog met 1-0 verslagen, dus een geduchte tegenstander.

Scheidsrechter Peter Luimstra liet om 19.30 uur aftrappen. Friese Boys startte furieus met een dieptebal, direct een corner. Marwan leek de score te openen uit een corner van Jilt, helaas stond de keeper in het hoekje. Ook Oane wist niet te scoren. Opende leek het spel wat over te nemen en kwam een paar keer gevaarlijk bij het doel, waarbij een schot op de lat. Toch kwam Opende op voorsprong, toen een dieptebal door de spits voorbij keeper Danny werd getikt 0-1. Friese Boys raakte niet in de war en binnen een aantal minuten was het al weer gelijk, Sieds Bijker ging op avontuur en met een tegendraads schot zorgde hij voor de gelijkmaker 1-1.  Friese Boys zat even in de flow, Nick werd de diepte in gestuurd en met een mooie versnelling tikte hij voor de keeper de bal breed en spits Marten tikte 2-1 binnen. Daarna was het Opende wat meer energie in de wedstrijd legde en wat zorgvuldiger was in de passing. De achterhoede Marwan, Luut, Pieter en Lucas hadden het moeilijk, maar ondersteuning door Sieds, Jesse en Nick zorgde dat de verdediging een beetje werd ontlast. De gasten kwamen op 2-2 toen de verdediging van Friese Boys de bal niet kon wegwerken en Opende met een hoge bal over keeper Danny de gelijkmaker liet aantekenen. Helaas voor Friese Boys was het nog niet gebeurd. Een vrije trap buiten de 16 meter werd door Opende uitstekend in de bovenhoek gekruld 2-3. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de slotminuten kwam een vrije trap van Lucas bij de lopende Jesse, die met een lobje de keeper verschalkte en 3-3 op het scorebord zette.

Na de rust kwam Roan op linksbuiten Jilt vervangen. Opende was in de beginfase met paal en lat dichtbij een treffer maar het bleef gelijk. Een steekbal op Oane leek op buitenspel, de grensrechter vlagde niet en hij leek te scoren, maar de keeper pareerde de bal prima. Het spel werd grimmiger en het publiek en de leiding lieten zich ook wat gelden, toch hield de scheidsrechter de kaarten op zak bij overtredingen. Rowan kwam in het veld voor Marten en Oane Bosma voor Pieter. Beide teams kregen kansen, toch bleef Opende via de zijkanten gevaarlijk. Friese Boys hield stand tot een kleine 10 minuten voor tijd. Vanaf links werd de actie door Opende in gezet, ternauwernood bleef hij aan de bal en binnen de 16 meter richting 1e paal werd keeper Danny gepasseerd 3-4. Friese Boys probeerde direct na de aftrap te schakelen met een dieptebal, Opende ruimde op en kreeg een vrije trap op links. Marwan liet wat ruimte bij zijn man die ineens uithaalde en de bal verdween in de hoek 3-5. Toch kwam Friese Boys nog terug, een dieptebal werd door Rowan mooi meegenomen en koel afgemaakt 4-5. Met nog een paar minuten blessuretijd probeerde Friese Boys in balbezit te komen, helaas lukte dat half want de ballen gingen over de zijlijn. Toen de rechterspits van Opende een actie inzette en met klutsmomenten door kon gaan, beging laatste man Lucas een overtreding in de 16 meter en de scheidsrechter floot voor een strafschop, die onberispelijk werd ingeschoten 4-6. Daarna klonk het eindsignaal.

Het talrijke publiek had een spannende wedstrijd gezien, die soms op het randje werd gespeeld, maar zonder blessures. A.s. zaterdag 28 mei wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld in en tegen Drachten om 10.30 uur.