Friese Boys JO11-1 kampioen

Friese Boys JO11-1 kampioen na 5-2 zege op v.v. Niekerk

KOLLUMERZWAAG- Op zaterdag 22 december kreeg Friese Boys JO11-1, v.v. Niekerk JO11-1 op bezoek op sportpark ´de Seadkampe´ in Kollumerzwaag. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop dit seizoen en dit was ook de wedstrijd waarin ze kampioen konden worden.

Zowel de trouwe supporters van Friese Boys als de supporters van Niekerk waren in grote getale aanwezig. De scheidsrechter van deze wedstrijd was Jappie de Vries. Friese boys begon met Bart Gjalt  op goal, Jacob, Jelte en Jesse Jan in de verdediging. Het middenveld bestond uit Jarno van Kammen, Sydse en Jitse, in de spits stond Jarno Leegstra. Op wissel mochten beginnen Wiebe, Hielke, Lennart, Sytse en Syl. Tijdens deze wedstrijd zou er ook weer worden door gewisseld zodat alle spelers hun speeltijd kregen, aanvoerder was Bart Gjalt.

Na de warming up kon er om 10:30 uur begonnen worden met de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd was duidelijk de spanning bij jongens te voelen. Toch ontstonden er kansen voor Jitse, Jarno en Jacob. De wedstrijd was 11 minuten oud toen er een kans ontstond voor Niekerk en zij oog in oog met Bart Gjalt kwamen en het eerste doelpunt scoorden 0-1. Dit was een tik voor de Boys en de time out kwam ook als geroepen. Het was erg duidelijk dat het spannend voor de jongens was en de trainers probeerden de rust weer in de ploeg te krijgen. Als we als team voetballen zijn we op ons sterkst en moeten we Niekerk kunnen verslaan. Na deze opkikker gingen de jongens er weer vol tegenaan. Het tweede doelpunt van Niekerk was weer een dreun en de jongens moesten nu laten zien wat ze konden. Een minuut later kwam daar dan ook het sterke antwoord van de Friese Boys met hun eerste doelpunt gescoord door Jarno Leegstra 1-2. De Seadkampe stond op zijn kop en er viel een hele last van de jongens hun schouders. Dit nu doorzetten tot de thee en zorgen dat we geen tegen doelpunten meer krijgen. Er werd gestreden door het gehele team. De jongens hadden wel een glaasje ranja verdiend en de trainers en leiders een bakje koffie.

De tweede helft ging los en de spelers hadden de boodschap begrepen, we moeten het nu over de lijn trekken. Het duurde 9 minuten toen Sydse de gelijkmaker scoorde 2-2. Het team had het gedaan en het kampioenschap was zo goed als binnen en nu doorzetten. De spelers gingen steeds beter spelen. De combinaties lukten steeds beter en dat was ook te zien bij het derde doelpunt toen Jelte met mooi samenspel een voorzet gaf aan Jarno Leegstra die mocht scoren 3-2. Kans op kans volgden en Jarno Leegstra maakte 4 minuten later de 4-2. Het laatste doelpunt viel in de 55ste minuut en werd gemaakt door Sydse Ebbing 5-2. Hierna werd de wedstrijd uitgespeeld en waren Friese Boys JO11-1 kampioen van de 3de klasse. Na het laatste fluitsignaal van Jappie de Vries was er vuurwerk, patat, snoep en kregen de spelers een mooie medaille en een kampioens shirt, de trainers en leiders kregen een bos bloemen aangeboden door de supportersvereniging. De afsluiter was een rondrit door Kollumerzwaag op een vrachtwagen van shirtsponsor Gerrit v/d Wal met het nodige getoeter, vuurwerk en mooie muziek.

Ook nog een dank namens de trainers, leiders en trouwe fans voor de sponsors Hoveniersbedrijf P. de Boer uit Kollumerzwaag en Weedfree uit Kollum die deze dag en dit seizoen mogelijk hebben gemaakt.

©Verslag: Otto Smid

©Foto´s: Erik Visser