Verslag Friese Boys MO15-Drogeham MO15

Bekerwedstrijd Friese Boys-Drogeham Mo15

Zaterdagmorgen 31 augustus, de eerste wedstrijd van het seizoen. We mogen voor de beker tegen Drogeham. Met lekker weer en een goed veld is het heerlijk om na de lange zomerstop weer los te mogen.

De eerste 5  minuten waren voor de Friese Boys. Met een paar goede acties en dito voorzetten was het net niet raak. Na een snelle uitval van Drogeham was de concentratie net niet top; 0-1.

Friese Boys raakte niet in de stress, bleven goed druk op de bal houden. Het middenveld was goed bezet en daar werden ook veel duels uitgespeeld. Na een dieptepass van Femke krijgt Thea de bal goed mee en maakt de 1-1. Hierna houdt Friese Boys het initiatief. Indy krijgt de bal op de 16 meter aangespeeld, denkt niet na en schiet de bal hard in het net. Keeper kansloos: 2-1. De meiden blijven geconcentreerd, er wordt bij vlagen goed gecombineerd en hierdoor dient de volgende kans zich al snel aan. Thea krijgt de bal aangespeeld, schiet hard op de goal, de keeper krijgt de vingertoppen en nog tegenaan, maar de bal verdwijnt in de kruising; 3-1. Nu is de druk er een beetje af, maar voor de meiden is het doping. Het draait lekker, er word goed samengespeeld en ook de nieuwe aankopen  van WTOC laten zich gelden. Joanka toont zich een aanwinst voor het team en is overal inzetbaar. Sterk aan de bal en heeft goed overzicht. Klasiena lost het ook voetballend op en geeft goede passes. Alida kon zich voorin nog niet bewijzen met een goal, maar deze zal er ongetwijfeld binnenkort komen.

Na de rust begonnen de meiden net zoals in de eerste helft. De fanclub was nog aan de koffie terwijl Rianne in het strafschopgebied aanlegt voor een schot; 4-1. Drogeham komt er niet aan te pas. Af en toe een uitbraak, maar Fleur en Esther lossen dit weer voetballend op. Halverwege de 2e helft wordt Cyanne in stelling gebracht, ze loopt haar tegenstander eruit met de bal aan de voet en haalt uit van buiten het strafschopgebied: 5-1. Na dit doelpunt worden er een paar omzettingen gedaan en komt Drogeham nog een paar keer gevaarlijk dicht bij de goal. Echt gevaarlijk worden ze niet. In de slotfase nog een uitbraak van de Friese Boys. Thea krijgt de bal aangespeeld schiet legt bal droog tegen het net. Eindstand 6-1.

Meiden, jullie hebben voortreffelijk gevoetbald. Een betere start konden we ons niet wensen.