35+ zaalvoetbal kampioenschap Noardeast-Fryslân 23-12-2023

Zaterdag  werd voor de 4e x het 35+ zaalvoetbal kampioenschap NE-Fryslan gehouden in de van der Bij Hal te Kollum. Het kampioenschap werd mede mogelijk gemaakt door Your Coupe Hairstyle te Kollumerzwaag. Met 5 teams werd er gespeeld om geld- en ludieke prijzen. Na de poule wedstrijden werd nog om brons en goud gespeeld.

Om 17 uur werd er met de eerste wedstrijd begonnen onder leiding van scheidsrechter Jelle Boerema, om 3 minuten voor acht floot scheidsrechter Hielke de Graaf de laatste wedstrijd af, maar toen was de winnaar nog niet bekend. Er volgden nog shoot-outs waarin de gedoodverfde winnaar werd geslagen na de 4eshoot-out! Oostergo dreef iedere ploeg in de poulewedstrijden ver achteruit, raakte in de finale nog 5-maal de paal, kreeg flinke aanmoedigen van het publiek dat met vele getale de vd Bij hal had gevonden, maar wist op het beslissende moment het net niet te vinden, waardoor Kollum 2 (m.m.v. Melle de Boer en Vadeko) er met de hoofdprijs vandoor ging.

Resterende prijzen

Kollum 1 werd winnaar van de troostfinale door Friese Boys te verslaan. Het meest vriendschappelijke team VVT werd in de poule 5e mede door de tegengoal (mooiste goal van het toernooi) die Hans Feenstra in de dyingseconds maakte(super assist van keeper Auke).

Johan van Kollum 2 zette vandaag Joop Pijnacker in zijn schaduw, want tijdens de prijsuitreiking werd hij door zijn 2 goals in de shoot-outs uitgeroepen tot MVP van het toernooi, waarbij Joop juist (ditmaal) de slemiel werd in de shoot-outs wat hem een heerlijk dienblad met hapjes opleverde.

Een hoogstaand toernooi bleek achteraf, na een telling werd er in totaal 22x een eindoverwinning behaald bij het, dit jaar 22e De Haan Westerhof toernooi.

Wat nog gezegd moet worden, tijdens en na de wedstrijden was er veel gezelligheid, m.n. in de mooie bar van de van der Bijhal en tot in de late uurtjes met de prijsuitreiking in de Paradiso! Dit alles leverde een fantastisch toernooi op wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
Friese Boys 1 - Rottevalle 1
Datum: 11-05-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys