Aftrap 75 jarig jubileum Friese Boys

Riemer van der Velde trapt jubileumjaar Friese Boys af.

De oprichters van Friese Boys op 1 augustus 1947 waren Taeke Postma, Auke Wagenaar, Johannes Mulder, Rindert de Vries en Jelle Lourens ( zijn zoon Jan Lourens was vanavond ook te gast).

Om 19.35 uur werd de aftrap op het hoofdveld gedaan door Riemer van der Velde en bestuurslid Jan Kempenaar. Friese Boys 75 jaar werd hiermee geopend.

Bestuurslid Jan Kempenaar opende deze avond namens een werkgroep uit alle geledingen van Friese Boys met informatie over het ontstaan van Friese Boys en hoe de tijden zijn veranderd. Tevens werd het jaarprogramma kenbaar gemaakt, welke activiteiten er gehouden gaan worden in dit jubileumjaar.

Sije Heidstra namens de KNVB kwam daarna aan het woord. Hij had lovende woorden voor Sipke van der Beek die al 60 jaar lid is van Friese Boys en uit handen van de KNVB een oorkonde en een gouden speld mocht ontvangen, van Friese Boys een foto van Friese Boys 6 en een flesje drank + bloemen. Helaas kon Sipke niet aanwezig zijn en zijn zoon Harry van der Beek nam dit in ontvangst . Friese Boys kreeg een mooi oranje vlag van de KNVB cadeau en nog een fotocollage van het beste team die volgens Sije Heidstra bij Friese Boys heeft gespeeld onder zijn hoede.

Om 20.15 uur kwam Riemer aan het woord ondersteund door vragensteller/ stadionspeaker van Heerenveen Jouke de Vries. Zijn verleden werd doorgelicht, van voetballer, motorrijder, speaker bij motorwedstrijden, scout en voorzitter bij zijn club S.C. Heerenveen. De nodige anekdotes werden benoemd door Riemer en ook de toekomst van S.C. Heerenveen kwam aan het bod. Wat ook al vaker werd genoemd in postcasts of bezoeken bij verenigingen, waarom is Heerenveen in verval.

Er is jaarlijks een tekort, dat moet uitgezocht en opgelost worden. Dan kan er meer geld besteed worden aan spelers op het veld, het publiek/sponsoren kunnen zich beter met spelers identificeren en komen dan terug. De slogan van Riemer eerst een plan en dan op zoek naar een man, want Cees Rozemond vertrekt.

Na een korte pauze en het proeven van het jubileumtrippelbier werd er over spelers/trainers gesproken bv Meindert Postma (voormalig Friese Boys speler), Jitze Hornkamp, Arjen van der Heide, worden in het elftal op andere posities gezet, waar ze geen ervaring hadden. Jeugdopleiding met het verkopen van Tygo Land, sportieve successen van S.C. Heerenveen, media, aankoopbeleid. Riemer heeft een hekel aan tikkie breed, tikkie terug en er zijn voldoende die de diepte niet zien. Joey Veerman zag het wel en die wordt weer verkocht en een deel van het geld wordt niet gebruikt voor spelers op het veld. Daardoor wordt het team een middenmoot team en niet een team wat mee kan doen om de prijzen. Het publiek van S.C. Heerenveen is hij trots op, nooit problemen, maar hoe krijg je het stadion weer vol. In gesprek gaan met voormalig sponsoren/supporters. Verbinding zoeken, want dat kenmerkt Riemer van der Velde. Er kwamen voldoende vragen uit het bijna 100 koppige publiek, daardoor was er voldoende interactie. De avond werd afgesloten omstreeks 22.30 uur. Riemer (en Annie) en Jouke kregen nog een bedankje flesje beerenburg en bloemen. Onder het genot van een drankje kon het publiek deze startavond afsluiten.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
Friese Boys 1 - Ropta Boys 1
Datum: 09-03-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys