Buitenpost te sterk voor Friese Boys

JOOP PIJNACKER TREFZEKER BIJ FRIESE BOYS-BUITENPOST

KOLLUMERZWAAG – Voor de beker moest Friese Boys aantreden tegen eerste klasser Buitenpost. De gasten waren veel te sterk voor Friese Boys en wonnen met 0-7 waarbij spits Joop Pijnacker vijf doelpunten liet noteren.

De gasten namen meteen het initiatief en na enkele kansjes was het na veertien minuten raak toen Joran Olijve na een teruggelegde bal van afstand doel trof, 0-1. Joop Pijnacker zag een vrije trap gestopt door doelman Auke Hoekstra maar had even later meer succes door een hoekschop van Marco van Leijen in te koppen 0-2. Pieter Boersma voorkwam de 0-3 door een kopbal van Pijnacker van de doellijn te halen. Het enige wapenfeit van Friese Boys was een schot van Sander Hoekstra dat naast ging.

Na de thee werd een treffer van Pijnacker wegens buitenspel afgekeurd en was invaller Martijn van Roeden enkele keren gevaarlijk maar tot doelpunten kwam het niet. Na een nieuwe actie van Van Roeden had Pijnacker daarop wel succes 0-3. De spits had nu de smaak te pakken en na een corner van Van Leijen schoot hij ook de 0-4 binnen. Invaller Jelmer Bloem haalde een inzet van Martijn van Roeden uit de doelmond. Na een kwartier liet Joop Pijnacker de 0-5 aantekenen. Auke Hoekstra keerde daarna een inzet van Simon Schreiber. Na een voorzet van Martijn van Roeden schoot Joran Olijve zijn tweede doelpunt binnen, 0-6.

De enige kans voor Friese Boys was voor Rienk Postma maar doelman Robert van der Laan stopte zijn schot. Joop Pijnacker zag nog twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd alvorens hij acht minuten voor tijd de 0-7 eindstand op het scorebord bracht.

Reacties:

“Het was een lekker middag om te voetballen” aldus Joop Pijnacker van Buitenpost. “In de eerste helft waren we wat lauw maar in de tweede helft ging het snel met vier doelpunten binnen vijftien minuten. Wij moeten wedstrijden als deze altijd winnen en de nul houden. De 0-7 is een goede uitslag denk ik, De eerste elf bij ons zijn goed en de jongens daar om heen zitten er tegen aan. Ze zijn goed bezig bij Buitenpost; de jeugd stroomt door, daar profiteren we van en dan kun je doorgroeien. We willen dit seizoen bij de eerste vier eindigen”.

“Buitenpost is op alle posities beter” aldus Pieter Boersma van Friese Boys. “ Ze voetballen makkelijker. Je weet vooraf dat je de schade beperkt moet houden. Het is een hele goede eerste klasser met de beste voetballers uit de regio. Volgende week moeten we naar Oostergo die moeten we winnen. We hebben in de competitie twee goede wedstrijden gespeeld en moeten nu de opgaande lijn doortrekken”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys