De Westereen JO8-2 – Friese Boys JO8 zaterdag 28-5-2022

Friese Boys JO8 sluit seizoen in stijl af.

 

Het seizoen 2021-2022 werd door Friese Boys JO8 met zowel de punten als een patatje op zak afgesloten. De overwinning werd behaald in de derby tegen De Westereen JO8-2, de frieten werden na afloop gescoord in de kantine.

 

Uw correspondent kon het wedstrijdverloop en statistieken niet bijbenen op sportpark ‘De Wieken’ in De Westereen. De doelpunten, reddingen, mooie acties, passes en verdedigende acties werden weer aaneengeregen door Friese Boys. Duidelijk was wel dat er na 40 minuten knallen een zeer verdiende 11-2 op het scorebord stond.

Er werd na afloop van de wedstrijd snel gedoucht en omgekleed zodat er direct kantinewaarts gekeerd kon worden. Er stond namelijk nog een culinair hoogstandje op het programma, verzorgd door chef-kok Wijtse de Graaf en brigade. Spelers, staf en supporters genoten volop van de met zorg bereide goudgele krokante aardappelreepjes. Deze waardige afsluiter was wel op z’n plaats. Want wat heeft Friese Boys JO8 dit seizoen knap gepresteerd. Er werd bijna wekelijks een puike partij op de mat gelegd waardoor er vele overwinningen konden worden genoteerd. Maar nog belangrijker, vooral de goede sfeer en het plezier maakte het een zeer geslaagd seizoen. En iedere speler droeg op zijn of haar eigen wijze hier een steentje aan bij:

 

Jorn: Betrouwbare sluitpost. Bekend om zijn katachtige reddingen. Vanwege een armbreuk moest hij de nodige wedstrijden missen, maar was gelukkig tijdig hersteld voor de laatste competitiefase. Karst: Echte laatste man, weet goed positie te kiezen. Lastig te passeren. Hanteert bij balbezit graag de lange bal.

Siebren: De ‘Benjamin’ binnen de selectie. Ondanks zijn nog maar prille carrière stond hij zijn mannetje tussen de oudere spelers. Heeft aangetoond te beschikken over een goede linker.

Ben: De andere Benjamin binnen de selectie. Multi-inzetbaar als veldspeler. Maar ook als goalie, waar hij tussen de palen altijd zorgt voor een vermakelijke keepersshow.

Mart Jelke: Snelle speler die graag van achteruit mee opstoomt naar voren. Pikt hierin regelmatig zijn doelpuntje mee.

Aldert Jan: Achterhoedespeler die het spel goed overziet. Zijn sterke binnenkantje rechts komt goed

van pas in de passing en met de penalty’s.

Herre: Allrounder met spelinzicht. Strooit graag met steekballen en assists. Pakt daarnaast al de rugdekking op het moment dat de defensie mee gaat naar voren.

Melle: Technisch vaardige dribbelaar. Maakt graag en vaak doelpunten, ongeacht de afstand, hoek of spelsituatie.

Milan: Sterke verdediger. Maar door zijn grote longinhoud net zo goed aanvaller met een neusje voor de goal.

Angelique: Friese Girl en one of the guys. Ontwikkelde zich goed in korte tijd maar heeft toch besloten om haar kicksen aan de wilgen te hangen. Twijfelt nog tussen dansen en karten als nieuwe hobby. Bedankt voor je inbreng Angelique!

Dirk-Rinze: Rasechte spits in bezit van een snoeiharde pegel. Maakt volgend jaar de transfer naar een andere Boys, namelijk die van Ropta. Ook Dirk-Rinze: het ga je goed en wie weet tot snel in een onderling treffen!

Tot slot nog een dankwoord aan Rianne voor de immer schone shirts. Eveneens een bedankje aan de trouwe supporters, jullie waren altijd in volle getale aanwezig. Graag tot na de zomerstop!

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys