De Westereender Boys winnen de beker 17 mei 2023

KOLLUMERSWEACH – Woensdag 17 mei was het dan weer zover De Westereender Boys mocht de degens weer kruisen met Friese Boys 45+ wat op dit moment de trotse nummer twee is van hun competitie met één punt verschil van koploper VVT 45+ en dus nog volop meedoet voor het kampioenschap. En dus zou een overwinning op De Westereender Boys een goede generale zijn op de laatste speelronde van de competitie. Tot nu toe wist De Westereender Boys namelijk steeds te winnen van de 45 plussers en dus wilden Jan Kempenaar en zijn mannen daar wel eens verandering in brengen.

Eerste helft

Friese Boys had een bliksemstart te pakken en kwam razendsnel op een 1-0 voorsprong. Echter had Friese Boys niet op nieuwkomer Sipke van Dijk gerekend die twee schitterende doelpunten maakte en daardoor stond De Westereender Boys voor. En opeens leek het wel of Friese Boys helemaal overklast werd door De Westereender Boys want de score liep verder uit en zo was de ruststand 1-4 in het voordeel van De Westereender Boys.

Tweede helft

De tweede helft begon met nog een treffer voor de De Westereender Boys en daarmee stond het 1-5. Daarna kwam Friese Boys terug tot 5-5. Toch kwam De Westereender Boys weer op voorsprong en zo stond het 5-6. Maar Friese Boys gaf niet op en kwam opnieuw langszij en zo stond het 6-6. In de slotfase kwam De Westereender Boys op een 6-7 voorsprong maar gelijk daarna maakte Friese Boys er 7-7 van. En dus moesten strafschoppen bepalen wie deze wedstrijd ging winnen.

Penaltyserie

De strafschoppen werden drie om drie genomen. Namens De Westereender Boys werden de strafschoppen genomen door Wiebe-jan Postma, Sipke Van Dijk, en Wietze Wit. Keeper Erwin had de eer om de strafschoppen te stoppen. De vraag was wie het beste met de druk kon omgaan? Uiteindelijk werden de strafschoppen van De Westereender Boys beter genomen en gaat de beker weer voor een jaar mee naar De Westereen. Na afloop kreeg het hele team patat en wat drinken en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Friese Boys bedankt voor de leuke avond en succes in de competitie.

Ps moet nog even vermeld worden dat Wiebe-Jan Postma, Wietze Wit, Trijnette Ijbema, Elko Den Engelsman ook gescoord hebben .

Verslag: Wiebe-Jan Postma

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys