Friese Boys 1 – Opende 1 zaterdag 8 oktober 2022

Friese Boys verliest van Opende 2-5

Kollumerzwaag Afgelopen zaterdag stond er in de 4e klasse B de volgende topper op papier Friese Boys – Opende. Beide ploegen hadden beide wedstrijden gewonnen en begonnen ongeslagen aan de wedstrijd. Bij Friese boys waren Oane van der Heide en Pieter van der Zwaag om diverse redenen afwezig, De vervangers waren Kevin Regnerus en Dirk Greijdanus.

De openingsfase was voor Opende dat goed voetbalde en veel snelheid in de voorhoede had. Friese Boys had het moeilijk en speelde slordig, veel onnodig balverlies. Opende kreeg ook de eerste kansen via Corwin Westerhof en Siemon Kuperus, gelukkig kon keeper Jelmer Boorsma de inzetten tegenhouden. Na een kwartier spelen kwam Opende verdient op een 1-0 voorsprong. Aldert Hietkamp verspeelde de bal op een knullige manier en Niels de Jong profiteerde hiervan. Na 19 minuten kwam het eerste wapenfeit van Friese Boys na een vlotte aanval kwam de bal bij Nick de Graaf die een vrije schietkans kreeg maar helaas over schoot. Friese Boys kreeg wat meer grip op de wedstrijd en via een mooie combinatie slingerde Nick de Graaf de bal voor het doel. Pier Kempenaar kopte de bal prima binnen zodat het 1-1 werd. De Friese Boys aanhang verwachte dat Friese Boys door zou drukken maar helaas was dit niet zo. In de 30e minuut schoot Corwin Westerhof de bal eerst op de paal en een minuut later krulde Corwin Westerhof na onnodig bal verlies bij Friese Boys de bal prima in de bovenhoek 1-2. Friese Boys kreeg nog een prima kans op 2-2 toen Pier kempenaar na een steelpass Dirk Greijdanus alleen voor de keeper zette. Ondanks de prima inzet van Dirk redde keeper Eppie Pijpker deze inzet prima. De eerste helft was bijna afgelopen maar Opende zette nog een prima aanval op. Op de rechterkant ging de rappe Corwin Westerhof er vandoor en hij legde de bal breed op de vrijstaande Niels de Jong die de ruststand bepaalde op 1-3.

De tweede helft was een beetje plichtmatig, bij Friese Boys ontbrak de spirit om er nog een wedstrijd van te maken. De kans was wel aanwezig maar helaas zag de prima fluitende scheidsrechter Rooda een handsbal binnen het zestien meter gebied over het hoofd. Een terechte strafschop en de kans op 2-3 werd Friese Boys niet gegund. Friese Boys moest meer risico’s nemen waardoor Opende meer ruimte en kansen kreeg, In de 83e minuut scoorde Niels de Jong de 1-4 een paar minuten later was het alweer raak voor Opende. Invaller Edwin Elzinga bracht de stand op 1-5. Het slotakkoord was voor Friese Boys. Invaller Matthias Scholtus werd gevloerd in het strafschopgebied en  scheidrechter Rooda legde de bal nu wel terecht op de stip. Jesse van Balen schoot de bal prima in de hoek maar keeper Eppie Pijpker redde op een geweldige manier, gelukkig kwam de bal weer voor de voeten van Jesse en de bal ging in het net eindstand 2-5.

Na 3 wedstrijden is de conclusie dat Friese Boys het ondanks de nederlaag het prima doet en dat Opende samen met de Lions en Drogeham mee doet om de bovenste plekken. Trainer Ayelt van Zuiden vond de nederlaag onnodig maar wel terecht. Wij misten een aantal bepalende spelers en door onnodige persoonlijke fouten krijgen we doelpunten onnodig tegen . Dit is een leermoment en volgende week gaan we weer lekker trainen en dan staat VenV 68 op het programma en zullen we ons best weer doen aldus de trainer van Friese Boys.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys